5 найпотрібніших програм для Windows, які повинні бути у кожного

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У кожного більш-менш просунутого користувача ПК є набір програм, обов’язкових до установки на комп’ютер. Настав час його поповнити. Розповімо про п’ять неймовірно корисних і повністю безкоштовних утиліт для Windows, які повинні бути у кожного користувача.

f.lux

f.lux – це невелика утиліта, яка робить так, що працювати за комп’ютером стає куди менш шкідливо в будь-який час доби. Програма поступово регулює температуру кольору екрану, роблячи її більш теплою в міру настання темряви. Завдяки цьому працювати за комп’ютером ввечері і вночі помітно більш комфортно і безпечно для очей.

До речі, якщо думаєте, що така програма вам не потрібна, просто запустіть її і посидьте за комп’ютером буквально 30 хвилин ввечері. А після цього вимкніть утиліту. Ефект так сильно вас вразить, що ви не захочете більше вимикати f.lux.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, в Windows 10 з недавнього часу є пряма альтернатива f.lux. Однак в функції від Microsoft значно менше налаштувань.

WinDirStat

Якщо вам не вистачає місця на накопичувачах вашого комп’ютера, потрібно розібратися, що його займає. Переглядати всі папки вручну або навіть через Total Commander – минуле століття. Для цього є класна утиліта WinDirStat. Вона проводить швидке сканування і найкращим чином показує, які файли і який обсяг пам’яті на дисках комп’ютера. З її допомогою вкрай зручно знаходити зайві файли, які при цьому займають багато місця.

youtube-dlg

Утиліта з невигадливою назвою youtube-dlg є найпотужнішим і найефективнішим менеджером завантажень відео з інтернету. Все, що потрібно – вставити посилання на відео (можна навіть цілий список посилань, дуже зручно)в утиліту. Відразу після цього почнеться завантаження без будь-яких безглуздих обмежень. За допомогою youtube-dlg можна завантажувати навіть 4K-відеофайли, причому незалежно від тривалості.

darktable

Хочете стильний, швидкий, але функціональний менеджер і переглядач фото? І щоб при цьому був безкоштовним? Завдання звучить нездійсненним, але такий дійсно є. Утиліта darktable дозволяє переглядати і каталогізувати фото, накладати фільтри і виконувати обробку знімків різними інструментами і до всього ж- працювати з RAW-файлами.

BitComet

У величезного числа користувачів в якості основного torrent-завантажувача встановлений той самий uTorrent. Так, колись він був кращим, але зараз в ньому більше реклами, ніж на сайтах з цими самими торентами. Інша справа BitComet. Це безкоштовний torrent-клієнт з усіма сучасними функціями, з простим інтерфейсом без зайвих наворотів і відсутністю реклами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.