Як завантажити Android-додатки, недоступні в Google Play

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Два простих способи завантажити потрібну програму або її APK-файл.

Які програми можна завантажувати, незважаючи на обмеження

Зверніть увагу: жоден з перерахованих способів не дозволяє встановлювати платні програми безкоштовно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додатки, недоступні у вашій країні

Ви напевно помічали, що деякі популярні програми не відображаються в тій чи іншій країні. Це відбувається, якщо розробник вводить регіональні обмеження.

Програми, несумісні з вашим пристроєм

Іноді Google Play не дозволяє завантажувати додаток, пояснюючи це несумісністю з вашим гаджетом. Але в багатьох випадках воно може спокійно працювати на цьому пристрої. А обмеження виводиться тільки тому, що так вирішив розробник. Можливо, таким чином він просто перестрахувався, оскільки не було часу протестувати програму на всіх апаратах.

Програми, вилучені з Google Play

Якщо програму видалили з якої-небудь причини з Google Play, її вже не можна скачати звичайним способом. Крім того, магазин не дозволяє встановлювати старі версії додатка. А цей варіант може стати в нагоді, якщо з якої-небудь програми пропадуть важливі функції і ви захочете їх повернути.

Як завантажити недоступні додатки

Перераховані обмеження можна обійти за допомогою VPN і спеціальних загрузчиків додатків. У кожного варіанту є свої плюси і мінуси. Розглянемо їх докладніше.

Як завантажувати додатки з Google Play через VPN

Цей спосіб дозволяє обходити тільки регіональні обмеження. Зате він найзручніший і безпечний для цього завдання.

Завдяки VPN Google Play буде вважати, що ви перебуваєте в іншій країні. В результаті сервіс відкриє доступ до потрібного додатка.

Щоб завантажити програму, недоступну в вашому регіоні, встановіть Android-версію будь-якого VPN. Запустіть її і підключіться до сервера іншої країни. Найкраще вибирати країни Західної Європи і США, так як в них доступні майже всі програми. Після цього зайдіть в Google Play і скачайте програму звичайним способом.

Якщо програма не з’явиться, спробуйте змінити сервер. Якщо не допоможе, закрийте Google Play і почистіть його кеш. Для цього відкрийте список встановлених додатків в налаштуваннях апарата і знайдіть в ньому Google Play. Натисніть на додаток і скористайтеся функцією очищення кеша. Після цього знову спробуйте завантажити потрібну програму.

Коли закінчите, можете вимкнути VPN.

Як завантажувати додатки за допомогою спеціальних загрузчиков

Цей спосіб дозволяє обходити майже будь-які обмеження Google Play. Єдине – він не підходить для скачування платних програм.

Але вам варто знати про можливі ризики. Завантажники програми з сторонніх джерел. Тому встановлена ​​таким чином програма може містити віруси або навіть пошкодити ваш пристрій. Google Play ніякої відповідальності за неї не несе.

Ми перерахуємо лише відомі завантажувачі, яким довіряють мільйони користувачів. Але ризикувати чи ні – вирішувати вам.

Відкрийте в мобільному браузері будь-який з цих сайтів: APKMirror, APK Pure або Evozi. Працюють вони приблизно однаково. Але перші два завантажувача, крім нових версій програм, дозволяють завантажувати і старі.

Знайдіть потрібну програму через форму пошуку і скачайте APK-файл. Це установник, який розпакує її на пристрої. Якщо вибрали Evozi, замість назви в форму потрібно вставити посилання на сторінку програми з Google Play.

Натисніть на скачаний файл і дочекайтеся, поки він не розпакує додаток. Якщо пристрій повідомить, що забороняє браузеру встановлювати інші програми, натисніть «Налаштування» і дайте дозвіл.

Якщо кнопка «Налаштування» не виникає, що можливо в старих версіях Android, відкрийте налаштування пристрою. Перейдіть в розділ, пов’язаний з безпекою, і дозвольте тут установку зі сторонніх джерел.

Потім поверніться до завантажування APK-файлу: натисніть на нього і дотримуйтесь інструкцій інсталятора. Через кілька секунд додаток буде готовий до використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.