Топ-5 доступних смартфонів з кращими камерами в 2020 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера – один з найважливіших аспектів будь-якого мобільного пристрою. Деякі користувачі купують смартфон не через його потужності і функціоналу, а через якість зйомки.

За 2020 ринок смартфонів поповнився новими моделями, серед яких можна знайти кілька цікавих варіантів, з непоганою камерою.

Деякі користувачі помилково вважають, що чим більше “Мп”, тим вище якість фото і відео. Це не завжди так, важливо не тільки кількість, але і якість тих самих мегапікселів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чудовим прикладом стане компанія Samsung.

Galaxy S6 і S5 мали камери на 16Мп, а молодші флагмани на 12Мп. Їх датчики відрізнялися за розміром пікселів.

Кількість Мп також впливає на обсяг знімка. Чим вища роздільна здатність фотографії, тим більше її розмір. На тлі одного знімка це не здається суттєвою проблемою. Однак є ті, хто здатний зробити більше тисячі знімків за місяць.

Розміри

Габарити смартфонів меншв ніж у професійних камер, а тому вони не можуть володіти великими датчиками. Зі збільшенням розміру пікселів, можуть змінюватися показники шуму.

Якщо фотоапарати вимірюють свої камери по міліметрів, то смартфони вимірюють їх по діагоналях. Головне – розмір пікселя.

Апаратура – отвір пропускає світло через камеру. Додає світло в затемнені знімки.

Діафрагма – з її допомогою визначається різкість і рівень експозиції. Звісно ж числом f і позначається як f / 1.4, f / 1.7, f / 2.8 і так далі.

iPhone XS

Володіє трьохмодульною основною камерою на 68 Мп і фронтальною камерою на 24 МП. Основна камера оснащена чорно-білим сенсором на 20 Мп, яка покращує динамічний діапазон і знижує кількість шуму при обробці фотографій.

Третя камера забезпечена 3-кратним зумом і сенсором на 8 Мп, що дозволяє збільшувати масштаб зйомки не вдаючись до цифрового збільшення кадру.

плюси:

  1. Інноваціонний трикамерний модуль.
  2. Добре знімає при будь-якому освітленні.

мінуси:

  1. Слабая різкість дисплея.

Samsung Galaxy Note 9

Камера слабо відрізняється від S9 Plus, але в Note 9 присутні додаткові програмні установки.

Ця модель дорожча ніж S9 Plus, але тут екран більшмй і є підтримка S Pen.

Плюс: хороша камера, як на S9 Plus.

Мінус: висока вартість.

Huawei P20 Pro

Це версія флагмана, яка володіє модулем з двох камер. Монохромний сенсор на 20 Мп і сенсор кольорів на 16 Мп. Функція оптичної стабілізації не покращилася в порівнянні з попередником, але це не критично.

Якість зйомки фронтальної камери непогане. Швидкість зйомки в роздільні здатності HD – 30 кадрів / с.

плюси:

  1. Круто знімає, незалежно від типу освітлення.
  2. Присутні режими з Pro-версії.

мінуси:

1.Ціна.

Samsung Galaxy S9 Plus

Основна камера має хорошу діафрагму. Тут також використовується Dual Aperture, який дозволяє налаштовувати рівень діафрагми від f / 1.5 до f / 2.4.

Galaxy Note 9 дає можливість записувати відеоролики в режимі уповільнення зі швидкістю 240 кадрів / с в FHD (1920×1080) і 960 кадрів / с в HD (1280×720).

плюси:

  1. Якісно знімає при низькому рівні світла.
  2. Крута зйомка в уповільненому режимі.

мінуси:

  1. AR Emoji працює не так добре, як про неї говорять.

OnePlus 6

Це один з кращих смартфонів в середньому сегменті. Оснащений парою основних камер на 20 Мп і 16 Мп з діафрагмою f / 1.7. У даній моделі на 19% більше розмір пікселів, в порівнянні з OnePlus5. Це добре вплинуло на якість зйомки в затемнених місцях.

Задній датчик на 16 Мп дозволяє вести сповільнену зйомку з 480 кадрів / с, що б’є всі рекорди в серії OnePlus.

плюси:

  1. Ціна.
  2. Хороша камера.

мінуси:

  1. Поганий зум.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.