Статті

5 пристроїв, які необхідно перезавантажувати для кращої роботи

Share
Час читання: 2 хв.

Ми живемо у вік цифровування — різні гаджети є буквально в кожному будинку. Але багато хто взагалі не замислюється про їхню роботу — працюють і добре. Але будь-який цифровий пристрій у процесі своєї роботи може накопичувати різні помилки, які в результаті призводять до некоректної роботи або уповільнення гаджета.

Смартфон

Багато людей ніколи не перезавантажували і навіть не відключали свій смартфон, адже щоб ніхто не зателефонував, можна перевести гаджет в авіарежим або вимкнути звук. Перезавантаження смартфона хоча б раз на 1 місяць буде корисним – операційна система завантажиться заново, очиститься системний кеш і підуть накопичені помилки.

Можливо, пристрій працюватиме швидше: особливо це стосується смартфонів, яким більше 3-х років. Перезавантажити просто — можна вибрати відповідний пункт у меню відключення або просто вимкнути і включити гаджет знову. Ця порада відноситься також до електронних книг і планшетів.

Комп’ютер та ноутбук

Багато користувачів ніколи не вимикають комп’ютер або ноутбук – залишають у сплячому режимі або в режимі глибокого сну. Комп’ютер також накопичує різні помилки, і періодичне перезавантаження буде корисна для системи. Під час рестарту очищується оперативна пам’ять від сміття і ПК може працювати швидше. Особливо якщо комп’ютер починає гальмувати. Перезавантажувати комп’ютер необхідно залежно від інтенсивності роботи у ньому.

Наприклад, якщо комп’ютер ви використовуєте рідко або працюєте в невеликій кількості програм, то рестарт можна робити раз на тиждень. А от якщо працюєте з «важким» софтом, встановлюєте різні програми, то перезавантаження потрібно робити частіше. Але варто розуміти, що багато залежить від потужності ПК — якщо комп’ютер досить потужний, його можна перезавантажувати набагато рідше.

Wi-Fi роутер

Конструктивно будь-який Wi-Fi роутер є комп’ютером, який має постійну та оперативну пам’ять. У процесі роботи може накопичувати помилки, а зайві дані можуть засмічувати без того невелика кількість оперативної пам’яті. Перезавантаження Wi-Fi роутера приблизно раз на місяць допомагає пристрою працювати краще. Іноді ми ремствуємо, що проблеми у провайдера, а насправді нашому роутеру просто важко обробляти кілька підключень.

ТБ або ТБ приставка

Знову ж таки — смарт ТБ або приставка є комп’ютером з усіма проблемами, що звідти випливають. Періодичне перезавантаження може прискорити роботу приставки або телевізора. Навіть коли смарт-ТВ перебуває в режимі «stand by» (очікування), внутрішній комп’ютер продовжує свою роботу. Якщо ваше ТБ або приставка гальмують – просто вимкніть їх і увімкніть, це має допомогти. Достатньо для профілактики перезавантажувати такі пристрої хоча б раз на місяць.

Інші пристрої

Розумний годинник, бездротові навушники, ігрові приставки, будь-які Bluetooth пристрої – періодичне перезавантаження буде корисним. Достатньо просто вимкнути та включити гаджет.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Samsung запатентувала Galaxy Ring із функцією автоматичного регулювання розміру

    Samsung запатентувала "безрозмірну" модель смарт-кільця Galaxy Ring. Це означає, що замість фіксованого розміру пристрій зможе…

    25.10.2024

    Названі смартфони OnePlus, які отримають Android 15 найближчими місяцями

    Компанія OnePlus випустила свіжу дорожню карту випуску бета-версії прошивки OxygenOS 15 та розповіла про головні…

    25.10.2024

    Xiaomi представила запуск нової HyperOS 2.0

    Компанія Xiaomi очікує на вихід своєї нової операційної системи HyperOS 2.0, який запланований на 29…

    25.10.2024

    Samsung працює над чіпсетом Exynos для майбутньої серії Galaxy S27

    Samsung анонсувала, що працює над новим чіпсетом Exynos, який розробляється на основі 2-нм техпроцесу другого…

    25.10.2024

    iPhone 17 Pro Max отримає зменшений Dynamic Island завдяки оновленню Face ID

    Слухайте, я почув, що наступного року вийде iPhone 17 Pro Max, і він, виявляється, буде…

    25.10.2024

    У компанії Apple не підтримують використання ШІ для редагування фото на смартфонах

    Глава відділу програмного забезпечення Apple Крейг Федерігі розповів, що думають у Apple з приводу ШІ…

    25.10.2024