Статті

Названо правила безпечного використання Wi-Fi

Share
Час читання: 2 хв.

Економія мобільного трафіку і звичка не відключати Wi-Fi при виході з дому — дві причини, через які смартфон стає вразливим для кіберзлочинців, розповів експерт.

Однією з найсерйозніших кіберзагроз, пов’язаних із загальнодоступним Wi-Fi, за словами експерта, є атаки посередника (MITM). У таких випадках зловмисники можуть перехоплювати дані, перебуваючи між вашим пристроєм та точкою доступу Wi-Fi.

«Кіберзлочинці можуть зчитувати, змінювати або навіть красти конфіденційну інформацію, таку як паролі та номери карток. Оскільки будь-хто може підключитися до загальнодоступної мережі Wi-Fi, неможливо точно визначити, хто може переглядати чи перехоплювати ваші дані в інтернеті», – розповів експерт.

Хакери також можуть використовувати і спеціальне програмне забезпечення для перехоплення та моніторингу трафіку користувача в загальнодоступних мережах Wi-Fi. Це дозволяє їм збирати конфіденційну інформацію, наприклад, облікові дані для входу.

Третьою загрозою, яку надав експерт, є підроблені мережі Wi-Fi, створені кіберзлочинцями. Ці мережі виглядають справжніми, але насправді призначені для крадіжки інформації. Підключаючись до них, ви ненавмисно розкриваєте свої дані.

Щоб захистити свої дані у громадських мережах Wi-Fi, необхідно уникати виконання конфіденційних операцій, таких як банківські транзакції або онлайн-покупки, коли ви підключені до загальнодоступного Wi-Fi, радить експерт. Якщо ви помітили кілька точок доступу зі схожими назвами (наприклад, restaurantguest, restaurantfree тощо), уточніть у співробітників закладу, яку мережу краще використовувати. Також не рекомендується залишати функцію Wi-Fi на вашому смартфоні постійно включеною під час пересування, оскільки це може призвести до автоматичного підключення до незахищених мереж без вашого відома.

“Якщо на вашому пристрої встановлений брандмауер, переконайтеся, що він активований: це допоможе блокувати спроби несанкціонованого доступу та підвищить безпеку вашого з’єднання”, – зазначив співрозмовник.

Крім того, не варто забувати регулярно оновлювати пристрої та програмне забезпечення, щоб встановлювати останні патчі безпеки та захищати пристрій від онлайн-загроз, порекомендував експерт.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Експерт радить вимикати Wi-Fi на телефоні через ризики хакерських атак

    Експерт з сервісу, попереджає про небезпеку автоматичного підключення до Wi-Fi мереж на смартфонах. Що ще…

    19.10.2024

    Qualcomm заробить лише на Snapdragon 8 Gen 4 понад 1 млрд доларів

    Цього року Qualcomm вперше представить свій 3-нм процесор Snapdragon 8 Gen 4, виготовлений за передовою…

    19.10.2024

    Дослідження: ШІ-роботи легко піддаються злому

    За словами дослідницької групи Penn Engineering, у існуючих роботизованих платформах є великі «дірки» у мережній…

    19.10.2024

    Експерти повідомляють, що для повної зарядки iPad mini 7 потрібно приблизно дві години.

    Незважаючи на оновлення, новий iPad mini 7, як і раніше, обмежений швидкістю зарядки 20 Вт,…

    19.10.2024

    Huawei nova 13 Pro отримає якісну камеру

    Компанія Huawei готується до запуску нової серії смартфонів Nova 13. Інсайдер Digital Chat Station розкрив…

    19.10.2024

    iPhone 17 Slim отримає одну камеру і чіп Apple A19

    У мережі з'явилися перші подробиці майбутнього iPhone 17 Slim, якому приписують тонкий корпус. Згідно з…

    19.10.2024