Чим і як протирати смартфон, щоб не пошкодити екран та корпус

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На поверхні смартфонів можуть накопичуватись небезпечні бактерії.

Реклама

Чому потрібно дезінфікувати телефон?

Смартфон є найбруднішим технічним пристроєм, на якому міститься ще більше бактерій, ніж на інших джерелах мікробів, таких як пульт телевізора, показало дослідження британських учених. Вони встановили, що найпоширеніша бактерія, яка живе на телефонах, годинниках та фітнес-браслетах — Pseudomonas aeruginosa, переносниками якої зазвичай вважаються таргани, повідомляє британська газета Daily Mail.

Вчені впевнені, що не варто брати гаджети в ліжко, тому що виявлена ​​на них бактерія може стати причиною інфекції очей, висипу на шкірі, гнійних прищів, діареї, головного болю та інших захворювань. Люди з ослабленим імунітетом може викликати пневмонію, інфекції сечовивідних шляхів і навіть інфекційне зараження крові.

Як правильно протирати смартфон, щоб не зіпсувати його?

Більшість гаджетів мають олеофобне покриття екрану, завдяки якому він не покривається відбитками пальців, але водночас пальці легко ковзають по екрану. Найменш шкідливим для цього спеціального шару вважається ізопропіловий спирт, тому краще використовувати саме його – у вигляді спрею чи вологих серветок, радять експерти Лабораторії Касперського.

На їхню думку, етанол та перекис водню для знезараження телефону краще не використовувати. Ці засоби можуть зіпсувати олеофобне покриття.

Оптимальна концентрація ізопропанолу – 70-80 відсотків. Чистіший спирт занадто швидко випаровується, а для найкращого результату дезінфікуючий розчин повинен провести на поверхні близько хвилини. Чим менша концентрація, тим менша ефективність. Тож використовувати склади із вмістом спирту менше 70 відсотків, наприклад 40-градусний алкоголь, краще не варто, зазначають фахівці.

Не варто лити дезінфектор у роз’єми, динаміки та інші отвори в корпусі телефону, навіть якщо він є водозахищеним. Найкраще серветку з мікрофібри просочити ізопропіловим спиртом і з усіх боків протерти смартфон без зусиль.

Також для дезінфекції смартфона можна використовувати апарат для знезараження ультрафіолетом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ