У якому віці дитині потрібний смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Кожен із батьків самостійно вирішує, коли настав час дати дитині смартфон, адже на це впливають різні чинники. Важливо розуміти, що гаджети — це не завжди благо.

Реклама

Фахівці Sapien Labs у глобальному дослідженні виявили, що чим раніше дитина отримує смартфон, тим вищий ризик проблем із психічним здоров’ям. Зокрема, 74% дівчат, які почали користуватися смартфоном із шести років, зазнають стресу та психологічних труднощів. Цей показник знижується до 52%, якщо гаджет подарували у 15 років. Що стосується хлопців, то тут цифри трохи кращі — 42% і 36%, відповідно.

Експерти рекомендують використовувати кнопковий телефон для зв’язку з дітьми, а доступ до інтернету через смартфон надавати не раніше 16 років. Це пов’язано з тим, що в період раннього пубертату діти особливо чутливі та невпевнені в собі. У віці 12-13 років вплив смартфона може лише погіршити їхній стан.

З іншого боку, смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя, як і комп’ютери чи телевізори. Вони корисні для зв’язку, навчання та соціальної адаптації дітей. Також смартфони можуть стимулювати розвиток творчих здібностей, наприклад, фотографії.

Якщо ви сумніваєтеся, чи варто давати дитині смартфон, допоможе функція “Батьківський контроль”. На Android вона дозволяє обмежувати час користування, блокувати певні сайти та програми, встановлювати фільтри для безпечного перегляду інтернету та відстежувати місцезнаходження дитини.

Використання батьківського контролю допоможе створити безпечне цифрове середовище для дітей і підлітків, захищаючи їх від небажаного контенту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ