Статті

Названо основні причини для регулярного перезавантаження смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Одна з основних – це забезпечення безпеки пристрою. Існують так звані атаки з нульовим клацанням, тобто атаки, які не вимагають жодних дій з боку користувача гаджета і майже непомітно проникають у пристрій. Такий спосіб шахрайства часто використовується для прослуховування та крадіжки особистої інформації.

«Кібератаки, яким піддаються користувачі смартфонів, є ланцюжком уразливостей, що здійснюються хакерами одна за одною. Вимкнення або перезавантаження пристрою дозволяє перервати цей ланцюжок. Крім того, цей спосіб знижує ризики цілеспрямованого фішингу», – наголосив експерт.

Експерт рекомендує користувачам смартфонів запровадити звичку вимикати смартфон не рідше ніж раз на тиждень, мінімум на п’ять хвилин. А якщо є можливість – краще на всю ніч. Вимкнення дозволить закрити всі програми, що працюють у фоновому режимі, та вимкнути зовнішній зв’язок, що знижує ризики стороннього втручання у гаджет.

Є й інші причини, через які смартфон рекомендується періодично вимикати. Наприклад, коли запущено кілька програм, смартфон споживає енергію від своєї батареї. Регулярне вимкнення телефону дозволяє уникнути перегріву акумулятора і, таким чином, скоротити кількість циклів заряджання. Особливо це актуально влітку, коли смартфон може отримати «тепловий удар» через спеку.

«Якщо гаджет почав працювати повільніше, довше реагує на натискання, це перші ознаки того, що він втомився і слід відпочити. Можна просто перезавантажити смартфон, очистити пам’ять і видалити кеш або вимкнути телефон на час. Поки ми спимо, смартфон нам не потрібний. Тим не менш, більшість з нас все ж залишає його включеним на всю ніч, навіть не відключаючи Wi-Fi і Bluetooth. Таким чином, поки ми не користуємося телефоном, він продовжує споживати енергію від акумулятора», – каже експерт.

Вона додає, що відключення смартфона – це ще й чудова можливість влаштувати цифровий детокс. Відмовившись від гаджета ввечері, і особливо перед сном, можна дозволити трохи відпочити від інформаційного потоку.

Діти в інтернеті: батьки, психолог, педагог та телеком-експерт про життя digital-покоління в Мережі

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024