Експерт пояснила, чому важливо періодично вимикати смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя, об’єднуючи в собі GPS, плеєр, будильник, календар, камеру та доступ до соцмереж. Вони працюють цілодобово, і ми рідко замислюємося про те, що їх іноді потрібно вимикати.

Реклама

Однією з головних причин для цього є безпека. Існують атаки, які можуть проникати в пристрій без будь-яких дій з боку користувача, крадучи особисті дані та прослуховуючи розмови. Вимкнення або перезавантаження смартфона допомагає перервати такі атаки та знижує ризики фішингових атак.

Експерти радять вимикати смартфон хоча б раз на тиждень на п’ять хвилин, а краще на всю ніч. Це закриває фонові програми та вимикає зовнішній зв’язок, зменшуючи ризик несанкціонованого доступу.

Крім того, регулярне вимкнення допомагає уникнути перегріву батареї та скорочує кількість циклів заряджання, що особливо актуально в спекотну пору року, коли телефон може перегрітися.

Якщо смартфон починає працювати повільніше, це сигнал, що йому потрібен відпочинок. Перезавантаження або вимкнення допоможе очистити пам’ять і підвищити швидкодію. Вимкнення на ніч також може стати корисним для цифрового детоксу, дозволяючи вам відпочити від постійного інформаційного потоку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ