Одна зарядка для всіх смартфонів: чи безпечно це

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Наші читачі часто питають, чи можна використовувати один і той же зарядний пристрій для заряджання різних смартфонів.

Реклама

Це питання стало особливо актуальним, оскільки багато виробників більше не включають адаптер живлення у комплект з новими гаджетами. Тож виникає запитання: чи можна використовувати зарядний пристрій від старого телефону, або краще придбати новий оригінал?

Проблема з адаптерами

Чому ж виробники часто не кладуть зарядний пристрій у коробку з новим гаджетом? Це частина їхньої стратегії, що дозволяє залучити нових користувачів, адже це створює враження, що будь-який зарядний пристрій підійде для їхніх продуктів. Отже, в теорії, можна використовувати зарядний пристрій від старого телефону іншої марки для нових смартфонів.

Важливо лише, щоб кабель мав відповідний роз’єм, хоча сьогодні це не є проблемою, адже багато сучасних телефонів мають порт USB Type-C.

Увага: особливості для продукції Apple

Однак є виняток – продукція Apple. Користувачам айфонів слід знати, що для заряджання потрібно використовувати сертифікований кабель Lightning від Apple. Ці кабелі містять мікросхеми, які підтверджують, що підключений аксесуар є сертифікованим. Інші кабелі в цьому випадку не працюватимуть – айфон просто не буде заряджатися.

Отже, сьогодні можна використовувати будь-який зарядний пристрій для більшості смартфонів, окрім продукції Apple. Проте, слід враховувати потужність зарядного пристрою. Потужніший адаптер не тільки не зашкодить телефону, але й може покращити процес заряджання, зменшивши нагрівання і продовживши термін служби аксесуара.

Для швидкої зарядки важливо перевірити сумісність стандартів між зарядним пристроєм та гаджетом, а також бажано використовувати кабель від виробника.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ