Найчастіші поломки сучасних смартфонів і способи їх усунення

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У цій статті ми розглянемо, які особливості та проблеми можуть виникати з вашим смартфоном. Не забудьте підписатися на наш блог, поставити лайк і натиснути на дзвіночок.

Реклама

Дисплей

Дисплей є однією з найважливіших частин смартфона і часто підлягає механічним пошкодженням. Навіть невелике падіння пристрою, особливо ребром, може призвести до проблем із екраном, навіть якщо він не розбитий — захисне скло тут не допоможе, а ось міцний чохол-бампер може захистити.

Також екран може відшаровуватися від корпусу через сильне перегрівання. Наприклад, у користувача Xiaomi Redmi 8 екран відпав під час експлуатації через перегрів. Крім того, з часом дисплей може тьмяніти — це залежить від технології виготовлення.

Порт зарядного пристрою

Проблеми з портами зарядного пристрою, такими як Lightning у iPhone або mini- і micro-USB, часто виникають через фізичний вплив, що призводить до порушення функціонування і проблем з заряджанням. Порт USB Type-C більш витривалий, але все ж може забруднюватися або засмічуватися.

Більшість сучасних смартфонів підтримують бездротову зарядку, що може зменшити знос порту. Хоча бездротова зарядка може призводити до сильнішого нагрівання батареї і зниженої швидкості заряджання.

Механічні кнопки

Механічні кнопки (гучності, включення) часто ламаються через механічні пошкодження або попадання бруду у зазори. Рекомендується не натискати сильно на кнопки, якщо смартфон не реагує — надмірна сила не допоможе і може пошкодити кнопки. Якщо пристрій не відгукується на натискання, можливо, це проблема програмного забезпечення.

Динаміки та мікрофони

Динаміки і мікрофони мають дрібні отвори, які можуть забруднюватися. Хоча виробники намагаються захистити їх від пилу та вологи, частинки бруду і рідини можуть викликати проблеми. Не рекомендується очищати отвори голкою — краще звернутися до сервісного центру.

Акумулятор

Акумулятор є вразливою частиною смартфона і з часом втрачає ємність. Щоб продовжити термін служби батареї, не заряджайте пристрій, коли він гарячий, і уникайте перегляду відео чи ігор під час заряджання. Використовуйте оригінальні або якісні зарядні пристрої, не дозволяйте смартфону розряджатися до кінця.

Пам’ять

Постійна пам’ять смартфона, як і будь-яка флеш-пам’ять, з часом підлягає деградації через кількість циклів перезапису. Проте, зазвичай, деградація пам’яті не встигає за моральним старінням пристрою.

Чому смартфон починає гальмувати?

Це пов’язано з тим, що програмне забезпечення оновлюється часто, а апаратна частина залишається такою ж. З часом пристрою не вистачає ресурсів для роботи нових версій операційної системи та програм, тому смартфони зазвичай оновлюють раз на 2-3 роки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ