Чому заряджати смартфони на вокзалах та в магазинах стало небезпечно

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Шахраї знову використовують метод злому через публічні зарядні пристрої, який став популярним вже деякий час тому. Цей метод, відомий як Juice Jacking, передбачає зараження USB-портів на громадських зарядних станціях для смартфонів. Така загроза може бути присутня на вокзалах, у готелях, автобусах, поїздах, торгових центрах, кафе тощо. Йдеться про USB-порти, які вбудовані безпосередньо у стіну або стійку, а не про розетки для зарядних блоків.

Реклама

Ще під час минулого використання цієї атаки ФБР попереджало, що публічні зарядні станції можуть бути небезпечними як для Android, так і для iOS. Зловмисники можуть викрадати особисті дані через заражені USB-порти різними способами.

Остання версія Android 15 має спеціальний режим блокування для захисту від заражених зарядних пристроїв, а iOS також включає опцію програмного обмеження порту. Проте ці налаштування можуть бути деактивовані з різних причин, тому рекомендується використовувати власний зарядний блок і звичайну розетку в громадських місцях. Додатково на AliExpress можна знайти спеціальні USB-презервативи для публічної зарядки, які допоможуть захиститися від можливих загроз.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ