Як визначити хороший смартфон у магазині, не знаючи характеристик

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вибір якісного гаджета з актуальними характеристиками може бути простим завданням для тих, хто добре розуміється на сучасній техніці. Однак для тих, хто не дуже обізнаний у технічних аспектах, корисними будуть наступні рекомендації. Як вибрати хороший смартфон:

Реклама

Камера телефону

Якщо вам важлива якість фотографій та відео, перевірте камери смартфона одразу. Не слід орієнтуватися лише на кількість мегапікселів, вказану виробником. Найкраще протестувати камеру пристрою прямо в магазині. Запустіть програму “Камера” і зробіть кілька знімків.

Варто відзначити, що сучасні смартфони, включаючи бюджетні моделі, зазвичай роблять хороші знімки при гарному освітленні. Проте, знімки, зроблені при недостатньому освітленні, часто виглядають погано. Тому, тестуючи камеру в магазині, спробуйте створити складні умови для фото- та відеозапису.

Реклама

Продуктивність Android-пристроїв

Під час перевірки камери та дисплея смартфона також варто звернути увагу на продуктивність самого пристрою. Запустіть декілька програм, встановлених виробником, і кілька разів перемикайтеся між ними. Якщо ви помітите затримки або ривки, це означає, що пристрій працює на межі можливостей навіть при невеликому навантаженні. Що станеться при запуску більш вимогливих програм або під час серфінгу в Інтернеті, можна легко уявити. Таку модель не варто розглядати для покупки.

Якщо продуктивність пристрою викликає підозри ще в магазині, оберіть сучасніший гаджет, навіть якщо це потребуватиме додаткових витрат. Це особливо важливо для тих, хто використовує телефон протягом декількох років, а не змінює його щороку.

Нагрівання гаджета

Під час тестування смартфона в магазині, оцініть, як змінюється температура його корпусу. Якщо пристрій сильно нагрівається, оберіть іншу модель. Сильне нагрівання вказує на неефективну систему охолодження або на те, що пристрій працює на межі можливостей навіть при виконанні простих завдань. Причиною нагрівання може бути також погано оптимізоване програмне забезпечення, що є ще однією вагомою підставою для відмови від такого придбання.

Автономність

У магазині важко оцінити час роботи пристрою між підзарядками. Однак можна скласти приблизне уявлення про цей параметр за непрямими ознаками. Якщо гаджет швидко і сильно нагрівається, це означає, що він швидше розряджається, ніж “холодний” аналог з акумулятором тієї ж ємності.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ