Чи можна заряджати смартфон вночі: що кажуть фахівці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфонні користувачі поділяються на дві групи з різними поглядами щодо нічної зарядки. Одні вважають, що заряджати смартфон вночі небезпечно через ризик перезаряду акумулятора та перегріву пристрою. Інші переконані, що при досягненні 100% заряду процес автоматично зупиняється, що робить нічну зарядку безпечною. Отже, хто ж правий у цій суперечці? Чи справді нічна зарядка є значною небезпекою для мобільного пристрою?

Реклама

Чи це міф? Може, зарядний пристрій все ж таки можна залишати підключеним до гаджета протягом всієї ночі?

Прихильникам нічної зарядки смартфона варто задуматися про її безпеку, навіть з урахуванням автоматичної зупинки зарядки при досягненні 100%. Ось чому:

Реклама

Постійне розрядження та заряджання

Смартфон, заряджений посеред ночі, продовжує втрачати заряд навіть коли не використовується. Це відбувається через функціонування деяких програм у фоновому режимі. Як наслідок, рівень заряду акумулятора знижується на кілька відсотків, і він знову починає заряджатися, оскільки зарядний пристрій залишається підключеним.

Цикли зарядки/розрядки

Ці цикли зупинки та відновлення процесу заряджання можуть повторюватися багато разів протягом ночі. Така ситуація є шкідливою для акумулятора, оскільки призводить до його передчасного зносу.

Небезпека для батареї

Постійні мікроцикли зарядки і розрядки створюють додаткове навантаження на акумулятор, що може скоротити його термін служби і призвести до проблем з продуктивністю смартфона.

Рекомендації

Щоб уникнути цих проблем, краще заряджати телефон вдень, коли ви можете контролювати процес і вчасно відключати зарядний пристрій. Це дозволить зберегти акумулятор у кращому стані та продовжити його термін служби.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ