Чому не варто залишати зарядний пристрій від смартфона в розетці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На запитання «Де зазвичай знаходиться ваш зарядний пристрій?» більшість людей відповість: «У розетці». Ця звичка небезпечна і може мати дуже неприємні наслідки.

Реклама

Це здається логічним: найкраще місце для зарядки – розетка. Не потрібно щоразу шукати, де вона, і постійно вставляти та витягати. Однак експерти радять не лінуватися і витягати зарядний пристрій з розетки щоразу, як зарядиться телефон. І ось три вагомі причини для цього.

Збільшене споживання електроенергії

Багато хто вже знає, що навіть коли електроприлади не працюють, але залишаються увімкненими в мережу, вони все одно споживають електроенергію. Звичайно, вимкнений телевізор “їсть” не так багато, як під час перегляду серіалу, але фінансові витрати все одно збільшуються.

Те, що зарядний пристрій, залишений у розетці, також витрачає електроенергію і тягне гроші з вашого гаманця, може бути неприємною новиною. Хоч це й невеликі суми за годину, постійне перебування зарядки в розетці може призвести до відчутних витрат.

Знос зарядного пристрою

Зарядний пристрій не розрахований на безперервну експлуатацію. Якщо залишати його постійно в розетці, він почне гірше працювати з часом. А через стрибки напруги, викликані регулярними вимиканнями електроенергії, він може взагалі вийти з ладу, і вам доведеться витрачатися на новий.

Ризик пожежі

Зламаний зарядний пристрій – це лише половина проблеми. Перепади напруги можуть спричинити займання. Якщо вдома нікого не буде в цей момент, пожежа може наробити багато лиха. Таке трапляється нечасто, але не варто бути самовпевненими і вважати, що з вами такого ніколи не станеться.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: