Статті

GPT-5 просуне штучний інтелект вперед двома важливими способами

Share
Час читання: 3 хв.

Завдяки вдосконаленій пам’яті та більш надійним механізмам міркування, невдовзі ми станемо свідками того, як генеративні системи штучного інтелекту зможуть складати іспити на здобуття ступеня доктора філософії, заявив технічний директор Microsoft Кевін Скотт. Виступаючи разом із Рідом Хоффманом на заході Berggruen Salon у Лос-Анджелесі на початку цього тижня, Скотт зазначив, що сучасні агенти ШІ все ще мають епізодичну пам’ять.

“Зараз дивно, що взаємодія з агентами ШІ відбувається так, ніби пам’ять у них суто епізодична”, — підкреслив він. “Ви укладаєте угоду, виконуєте якесь завдання, але після цього агент забуває про це”.

Система штучного інтелекту не вчиться і навіть не запам’ятовує попередні взаємодії із користувачем, продовжує він. «Немає можливості повернутися до питання, яке ви намагалися вирішити за допомогою ШІ в минулому».

Придбати Microsoft Office для Windows/Mac за 25 доларів

Однак Скотт оптимістично вважає, що «ми бачимо, як технічно всі речі стають на свої місця, щоб мати справді довготривалу пам’ять у системах». Завдяки більш довготривалій пам’яті майбутні системи штучного інтелекту зможуть більш природно та точно реагувати протягом кількох розмов, а не обмежуватись поточною сесією.

У лютому OpenAI оголосила про початок тестування нової системи постійної пам’яті та її впровадження для деяких користувачів безкоштовної передплати та передплати Plus. Увімкнення цієї функції дозволяє ШІ запам’ятовувати тон, голос та формат користувача між розмовами, а також робити пропозиції у нових проектах на основі деталей, згаданих користувачем у попередніх чатах.

Скотт також висловив сподівання на покращення «крихкості» міркувань багатьох сучасних систем ШІ. “Він не може вирішувати дуже складні математичні завдання”, – пояснив він. «Для вирішення дуже складних завдань йому доводиться вдаватися до інших систем».

«Я думаю, що міркування стануть набагато кращими», – продовжує він. Він порівнює GPT-4 та нинішнє покоління моделей з учнями старших класів, які складають іспити AP. Однак наступне покоління ШІ «може стати тим, що дозволить вам скласти іспит на кваліфікацію».

На сьогоднішній день системи генеративного штучного інтелекту перевершили своїх побратимів із плоті та крові у різних форматах іспитів та завдань. Наприклад, у листопаді минулого року GPT-4 склав багатоштатний іспит на професійну відповідальність (MPRE), більш відомий як іспит на адвоката, з 76% правильних відповідей – це на шість балів вище, ніж у середньому по країні для людей.

Однак Скотт не зауважив, що навчання генеративного ШІ для складання іспитів на ступінь доктора філософії «ймовірно, звучить як щось більше, ніж є насправді… Справжнім випробуванням буде те, що ми вирішимо з цим робити».

Скотт був особливо схвильований тим, що бар’єри для входу швидко зникають. Він зазначив, що коли два десятиліття тому він зайнявся машинним навчанням, його робота вимагала знань на рівні випускника, стопки за стопкою «дуже складних, лякаючих технічних документів, щоб зрозуміти, як зробити те, що я хотів зробити», і близько шести місяців кодування. Сьогодні, за його словами, «те саме завдання може виконати старшокласник за суботній ранок».

Таке зниження бар’єрів для входу в систему, ймовірно, прискорить демократизацію ШІ, сказав Скотт. За його словами, пошук рішень численних соціальних, екологічних та технологічних криз, з якими стикається людство, не є – і не може бути – винятковим обов’язком «тільки людей у ​​технологічних компаніях у Кремнієвій долині або лише людей, які закінчили п’ять кращих університетів із докторським ступенем». . “У світі 8 мільярдів людей, які теж мають уявлення про те, що вони хочуть зробити за допомогою потужних інструментів, якщо тільки отримають до них доступ”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: ChatGPT
  • Останні записи

    Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

    Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання…

    26.06.2024

    Оновлення прошивки для AirPods та Beats усувають критичну проблему безпеки

    Оновлення прошивки для навушників AirPods і Beats вирішує важливу проблему безпеки, яка може дозволити шахраям,…

    26.06.2024

    Google вирішила прибрати нескінченну прокручування результатів пошуку

    Google прийняла рішення припинити використання функції безкінечної прокрутки у своїх пошукових результатах. Ця функція, схожа…

    26.06.2024

    Samsung оголосила дату презентації нових складних смартфонів

    Компанія офіційно анонсувала свій майбутній Galaxy Unpacked за допомогою відеотизера, в якому також відкрила можливість…

    26.06.2024

    Новий флагманський Sony Xperia: що очікує користувачів

    Нещодавно в мережі з'явилися витоки нової моделі Xperia, яка призначена виключно для японського ринку. Це…

    26.06.2024

    Відправка повідомлень через RCS в iOS 18 вже працює у США

    Друга бета-версія iOS 18 додала перемикач RCS в додатку Messages, і зараз деякі оператори США…

    26.06.2024