5 розповсюджених помилок, які роблять з комп’ютерними USB-флешками

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Майже кожен, хто використовував комп’ютер, мав справу з USB-флешкою хоча б раз у житті. Це зручний спосіб переміщення даних між комп’ютерами, а деякі навіть використовують їх як додатковий зберігальний пристрій. Проте історія показує, що навколо комп’ютерних флешок існує безліч міфів і помилок. Давайте розглянемо п’ять найпоширеніших серед них. А також не забудьте підписатися на мій канал та поставити лайк цьому відео.

Реклама

Чим більше пам’яті, тим надійніше флешка

Багато користувачів вважають, що флешки невеликого обсягу ненадійні і швидше виходять з ладу. Так, коли з’явилися перші накопичувачі, такий міф мав місце і навіть не був міфом — невеликі за обсягом накопичувачі найчастіше виходили з ладу.

Але на сучасний USB-накопичувач це ніяк не впливає – флешка об’ємом в пару гігабайт і сотні гігабайт працюватиме приблизно однаково. Тут навіть є ризик у тому, що в процесі запису на модель великого обсягу вона може перегрітися та вийти з ладу. А заразом і поховати всі збережені дані.

USB-флешки заражені вірусами

Пам’ятаю ще ті часи, коли друзі з побоюванням давали підключити USB-накопичувач до свого комп’ютера. І вони мали рацію – флешка є стек невідомих даних, в яких може бути все що завгодно. Але тут варто розуміти, що будь-який накопичувач або об’єкт на ПК може бути заражений вірусами. Віруси не чіпають безпосередньо флешку, вони можуть заражати будь-який пристрій. У нинішніх реаліях із сучасною Windows ризик зараження комп’ютера від флешки в рази знижений. Але багато хто досі думає, що саме флешка і є джерелом зараження комп’ютера.

USB-флешка не старіє

Даний накопичувач, навпаки, вважається найпримхливішим і має обмежену кількість циклів перезапису. Чим більше ви записуєте та видаляєте, тим швидше ресурс флешки вичерпується. Дані пишуться в осередки мікросхеми як електричних зарядів, і кількості циклів відбувається деградація даних осередків.

До того ж USB-накопичувач може взагалі будь-якої миті вийти з ладу, наприклад, від перегріву або впливу статичної електрики. Навіть якщо ваша флешка лежала 5 років у шафі, то краще все-таки купити нову, щоб не ризикувати своїми даними.

USB-флешку потрібно безпечно витягувати

Кілька років тому виробники флешок та розробники операційної системи Windows рекомендували безпечно виймати флешку. Потрібно було знайти пристрій на панелі завдань і натиснути «Витягнути». Зараз ця порада працює лише частково: якщо в даний момент ніяка програма не працює з накопичувачем, витягти флешку можна, просто від’єднавши її від USB-порту. А от якщо від’єднати накопичувач під час запису, то є ризик помилок та безповоротної втрати даних. Особливо якщо натиснули на комп’ютері «Вирізати», а «Вставити» на флешці.

USB-накопичувач – чудове місце для резервних копій

Не використовуйте флешку для зберігання резервних копій. Її пристрій примітивний, на відміну від того ж SSD-накопичувача, є ризик втратити дані будь-якої миті навіть на свіжій. Флешку можна використовувати лише як додаткову резервну копію, щоб зменшити ризик виходу з експлуатації відразу двох пристроїв.

Не варто зберігати дані на такому накопичувачі в довгостроковій перспективі — для цього краще використовувати класичний HDD-диск.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ