Зворотня зарядка: що це таке і як увімкнути

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Функція зворотного заряджання дозволяє використовувати акумулятор смартфона для заряджання інших гаджетів. Розповідаємо, як вона працює, і як увімкнути зворотну зарядку.

Реклама

Колись давно функція зворотного заряджання була чимось екзотичним і зустрічалася лише у флагманських або близьких до них смартфонах. Але, як це зазвичай і буває з новими технологіями, згодом вона ставала все більш поширеною, і тепер цю технологію можна побачити і в недорогих гаджетах. Розповідаємо, що таке зворотна зарядка і як її включити.

Що таке зворотна зарядка

Зворотне або реверсне заряджання – це дуже зручна технологія, що дозволяє заряджати інший пристрій за допомогою акумулятора смартфона. Така функція стане в нагоді для підзарядки розумного годинника, бездротових навушників та інших гаджетів, батарея яких зовсім не вчасно розрядилася.

Сама зворотна зарядка може бути як дротовою, так і бездротовою. У першому випадку користувачам достатньо лише з’єднати два гаджети за допомогою кабелю живлення. У другому обидва пристрої повинні підтримувати бездротову зарядку, а смартфон, до того ж, ще повинен мати функцію зворотної бездротової зарядки.

Сама собою технологія бездротової зарядки використовує принцип електромагнітної індукції. У корпусі смартфона ховається пасивна індукційна котушка, по суті, що є рамкою з намотаним на неї мідним проводом. У зарядній платформі, у свою чергу, передбачена активна індукційна котушка, що формує слабке електромагнітне поле. Коли пасивна котушка потрапляє в магнітне поле, що генерується активною котушкою, починає вироблятися електрострум, який передається акумулятору.

Що стосується смартфонів із зворотним бездротовим зарядженням, то в них передбачені і пасивна, і активна котушки. Завдяки цьому вони самі підтримують бездротову зарядку, і можуть використовувати цю функцію для підзарядки інших пристроїв.

Як увімкнути зворотну бездротову зарядку

Для увімкнення зворотної реверсивної зарядки:

  • відкрийте панель повідомлень на смартфоні;
  • топніть на іконку «Бездротова зворотна зарядка»;
  • покладіть телефон екраном вниз, а в центр задньої панелі поставте пристрій, який потрібно зарядити.

Як увімкнути провідну зворотну зарядку

Для роботи функції провідної зворотної зарядки спочатку потрібно придбати перехідник OTG.

Якщо він у вас уже є:

  • встановіть перехідник у порт смартфона;
  • підключіть до перехідника кабель для заряджання;
  • вставте його зворотний кінець у порт пристрою, який потрібно зарядити.

Жодних додаткових дій від вас не потрібно. Заряджання розпочнеться автоматично.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ