Телефон швидко розряджається – спробуйте повторити ці кроки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Потужні сучасні смартфони на базі Android на те й потужні, що деякі функції здатні швидко розряджати акумулятор. Щоб допомогти контролювати енергоспоживання телефону, ми з огляду на матеріал ZDNet вирішили поділитися десятьма порадами, які допоможуть продовжити час роботи вашого Android-смартфону.

Реклама

– Зменшіть яскравість екрана. Дисплей є одним із основних джерел витрати заряду батареї. Зменшіть яскравість через панель сповіщень або увімкніть функцію «Адаптивна яскравість», щоб вона автоматично регулювалася залежно від навколишнього освітлення.

– Увімкніть темний режим. Щоб заощадити заряд батареї, перейдіть у темний режим у системних налаштуваннях та підтримуваних програмах.

– Обмежити служби позиціонування. Вимкніть доступ до розташування для програм, яким він не потрібний постійно. Доступ до цих налаштувань здійснюється через меню «Безпека та розташування».

– Обмежити фонову активність. Багато програм запускаються і працюють «на фоні». Перейдіть до Установки > Батарея або Програми та сповіщення, щоб обмежити непотрібну фонову активність.

– Зменште частоту оновлення. Висока частота оновлення екрана витрачає більше заряду батареї. Щоб збільшити час автономної роботи, зменште частоту оновлення до 60 Гц у тих же налаштуваннях.

– Використовуйте режим заощадження батареї. Увімкніть режим заощадження батареї, щоб обмежити фонову активність та знизити продуктивність процесора.

– Вимкнути вібрацію та тактильну віддачу. Вимкніть вібрацію та тактильну віддачу для неосновних функцій у налаштуваннях «Звук та вібрація».

– Обмежити Push-сповіщення. Вимкніть оповіщення для «неосновних» програм, щоб знизити витрати заряду батареї через часті сповіщення.

– Контроль автоматичних оновлень програм. Встановіть, щоб програми оновлювалися лише тоді, коли телефон заряджається або підключений до Wi-Fi, щоб заощадити заряд батареї. Налаштуйте ці параметри у налаштуваннях Play Store.

– Підтримуйте програмне забезпечення у актуальному стані. Регулярно перевіряйте наявність оновлень системи та програм. Ці оновлення часто містять оптимізацію та виправлення помилок, які покращують час автономної роботи.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ