Чи може смартфон працювати без акумулятора

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Усі сучасні смартфони продаються зі штатними АКБ. Це логічно, оскільки саме акумулятор забезпечує автономність роботи гаджетів, що носяться. Але чи можна запустити Android-смартфон без батареї, підключивши його до електромережі?

Реклама

Щоб відповісти на це питання, потрібно розуміти, як смартфон отримує енергію, коли його батарея заряджається. У такому разі, в першу чергу електроенергія надходить до АКБ, звідки вже подається на плату з комплектуючими. Це означає, що батарея виступає якимось провідником, що має накопичувальний ефект, а тому без неї працювати смартфон не буде.

Однак, сьогодні у продажу можна знайти телефони з функцією обхідної зарядки. Активація даної опції дає можливість смартфону отримувати енергію безпосередньо від мережі, оминаючи штатну АКБ. Такі пристрої досить рідкісні. До них можна віднести останні моделі бренду Samsung, а також ігрові гаджети від TECNO та Infinix.

Обхідна зарядка дозволяє нівелювати навантаження на акумулятор під час енергоємних ігрових сесій, що дає змогу продовжити термін служби батареї та мінімізувати швидкість її деградації.

Для активації обхідної зарядки у смартфоні необхідно перейти в налаштування та знайти вкладку «Ігровий режим», де є необхідний перемикач під опцією «Обхідна зарядка». Це є актуальним для китайських пристроїв зазначених брендів. Що стосується південнокорейських флагманів, то тут функціонал, що розглядається, носить назву Power Delivery, а активується він через утиліту Game Buster.

На завершення слід відзначити кілька важливих моментів.

  1. Опція обхідної зарядки може бути використана лише за умови використання оригінального зарядного пристрою.
  2. Power Delivery та аналоги працюють лише в іграх, а в інших режимах харчування подається від АКБ.

Це означає, що смартфон з обхідною зарядкою функціонувати у звичайному режимі без АКБ просто не зможе, так само, як і звичайнісінький телефон.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ