Що краще не робити з флешкою, щоб вона прослужила довше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У кожного з нас є USB flash накопичувач, який ми використовуємо для різних цілей, але мало хто розуміє, як правильно експлуатувати флешку. Приготував для вас кілька простих правил, які продовжать життя флешці або карті пам’яті (принцип у них, в принципі, той самий).

Реклама

➤ Намагайтеся не піддавати накопичувачу електромагнітного випромінювання. Тривале знаходження флешки біля джерела сильного електромагнітного поля може пошкодити дані та файлову систему.

Також можливий вихід із ладу flash мікросхем пам’яті. Перші USB накопичувачі були такими «ніжними», що виходили з ладу після кількох поїздок до трамваю. Також можна тримати накопичувач у спеціальному чохлі.

➤ Слідкуйте за тим, щоб пристрій зберігався при кімнатній температурі в сухому місці. Частинки вологи можуть змінити опір елементів усередині схеми, що може призвести до поломки девайса.

Велика температура теж може негативно вплинути на гаджет, якщо після знаходження на сонці ви відразу ж приєднаєте флешку до ПК.

➤ Чим більше інформації записується та видаляється, тим швидше відбувається зношення пам’яті. Такий принцип роботи flash пам’яті – усередині осередків зберігається електричний заряд.

Якщо ви часто користуєтесь флешкою ​​та «ганяєте» великі обсяги даних, то гаджет краще щорічно змінювати. Також не варто надто часто балуватися повним форматуванням флешки – швидке не зашкодить, а ось повне завжди дещо зменшує ресурс девайсу.

➤ Обережно підключайте флешку до ПК, який вам не належить. Буквально нещодавно стався казус, який я не можу пояснити. Потрібно було надрукувати дві фотографії. У нас у торговому центрі є такий відділ, де можна на фотопринтері роздрукувати.

Записав на флешку два файли, все працювало, але на комп’ютері в організації флешка не читалася. Прийшов додому і в мене перестала читатись. Хоча працювала. Не став розбиратися, можливо, статична електрика так подіяла. Хоч і сама флешка коштує копійки, але можна втратити дані – це потрібно враховувати.

➤ Не варто «заряджати» флешку. В інтернеті є поради про те, що флешку потрібно періодично заряджати через зарядний пристрій. У цьому немає потреби. Нещодавно знайшов флешку 12-річної давності — вся інформація на ній виявилася цілою.

➤ Не слід тримати накопичувач завжди підключеним до ПК. Підключайте лише на момент запису/читання файлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: