Чи потрібно відключати Wi-Fi та мобільний інтернет на ніч: поради власникам смартфонів

Час читання: < 1 хв.
Чи потрібно відключати Wi-Fi та мобільний інтернет на ніч: поради власникам смартфонів

Перед відходом до сну багато користувачів відключають пошук мереж Wi-Fi на гаджетах і мобільний інтернет. Часто така поведінка пояснюється бажанням захиститися від радіації.

Реклама

Деякі власники смартфонів відключають Wi-Fi і мобільний Інтернет для економії заряду батареї. Чи правильно вони роблять? Ми відразу відповімо: так, так.

Крім того, рекомендується вимикати його відразу після використання бездротової мережі. Іншими словами, робити це потрібно не тільки вночі, але і вдень.

Навіщо відключати Wi-Fi та мобільний інтернет на ніч

Підкреслимо відразу: аргумент із небезпекою «випромінювання» сумнівний.

А ось економія заряду акумулятора справді відбувається.

Бездротові технології, що працюють, підвищують навантаження мобільник, змушуючи його швидше розряджатися.

А от якщо відключити Wi-Fi, мобільний інтернет та GPS, то витрата заряду акумулятора суттєво уповільниться.

Тому відключати бездротові технології варто якнайчастіше. Небажання низки користувачів робити це вдень цілком зрозуміло: деяким людям потрібно постійно залишатися на зв’язку.

А ось відключити Wi-Fi перед сном точно можна: вночі людина навряд чи користуватиметься смартфоном і відповідатиме на повідомлення в месенджері.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.