Як легко почистити ремінець від смарт-годинника: топ-6 порад

Час читання: 2 хв.
Як легко почистити ремінець від смарт-годинника: топ-6 порад

Наші пристрої і примочки – це не тільки корисні інструменти і пристосування для розваг. Це також розсадник бактерій, у тому числі небезпечних для здоров’я стафілококів. Ця загроза стосується і розумних годин, в тому числі Apple Watch. Необхідно регулярно чистити ремінці, які постійно стикаються зі шкірою. Але підходити до процесу потрібно акуратно, щоб не пошкодити матеріал. Також варто враховувати, що в разі дій з ремінцем спочатку необхідно зняти ремінець зі смарт-годин.

Реклама

Спеціальні засоби

З пандемією коронавірусу в наше життя прийшли антисептики та інші засоби, що дезінфікують. З ними варто бути обережнішими. Наприклад, як повідомляє у своїй інструкції Apple, серветки з 70-відсотковим розчином ізопропілового спирту та 75-відсотковим розчином етилового спирту можна застосовувати для більшості ремінців за винятком тканинних та шкіряних. А перекис водню та засоби з відбілювачем можуть серйозно нашкодити матеріалам.

Силіконові та тканинні ремінці

Для очищення одних із найпоширеніших ремінців підійде м’яка тканина без ворсу. Щоб усунути забруднення, злегка змочіть її. Додатково можна скористатися м’яким гіпоалергенним милом для рук. Після ремінець потрібно витерти, а потім можна прикріпити до годинника.

Металеві ремінці

Сталевий браслет можна почистити за допомогою м’якої зубної щітки. Змочіть її у слабкому розчині води з м’яким миючим засобом або милом, а потім потріть ремінець. Після цього промийте браслет і витріть насухо м’якою тканиною.

Зараз читають  Основні ознаки небезпечних програм для смартфонів та планшетів

Шкіряні ремінці

У випадку зі шкірою варто бути обережнішими з водою. Цьому матеріалу шкодить довгий контакт із будь-якою рідиною. Протирати шкіряні деталі ремінця потрібно м’якою тканиною без ворсу, наприклад, з мікрофібри. За потреби її можна трохи змочити чистою водою. Перед використанням ремінець повинен висохнути. Його не можна залишати на сонці, а також піддавати дії високої температури або вологості.

Ремінці FineWoven для Apple Watch

«Екологічний» матеріал Apple, який розкритикували і користувачі, і експерти, потребує особливого догляду:

  • Зробіть розчин. У чистій ємності змішайте чайну ложку рідкого миючого засобу для прання та 250 мл води;
  • Змочіть тканину без ворсу в розчині, вичавіть, а потім акуратно протирайте ремінець одну хвилину;
  • Протріть ремінець чистою тканиною, змоченою у воді;
  • Витріть ремінець м’якою сухою тканиною без ворсу;
  • Висушіть ремінець протягом доби перед використанням.

Інші ремінці

Для інших ремінців Apple рекомендує використовувати м’яку тканину без ворсу, яку за потреби можна змочити. Потім її потрібно витерти перед використанням. Також можна застосовувати зубочистку, щоб прибрати бруд із будь-яких місць на ремінці. А ще варто звернути увагу на поради виробників для кожної конкретної моделі, щоб досягти кращих результатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.