Наскільки сильно розширення уповільнюють браузери – відповідь експертів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Команда розробників Debugbear протестувала близько 5 тисяч найпопулярніших розширень для браузера Chrome, щоб з’ясувати, чи впливають вони на швидкість його роботи. Виявилося, що більша їх частина ніяк не позначаються на продуктивності, але є й такі, які сильно уповільнюють завантаження сторінок, особливо на важких сайтах, що і так важко вантажаться. Є й виняток – деякі розширення, навпаки, змушують Chrome працювати швидше.

Реклама

86% протестованих розширень уповільнюють завантаження сторінок незначно менш ніж на 50 мс. Через 1,7% із них сайти провантажуються повільніше на 200-500 мс, а якщо на сторінці є важкий контент (наприклад, відео, багато фотографій або інтерактивний контент), завантаження сповільнюється на 1-2 секунди. Примітно, що з блокувальниками контенту сайти в деяких випадках завантажуються швидше ніж без розширень. Це відбувається завдяки тому, що зі сторінок відсікається зайва інформація (наприклад, різні скрипти), обробка якої забирає системні ресурси та час.

Розширення займають місце у накопичувачі та оперативної пам’яті, що також може призводити до уповільнення браузера, особливо на слабких комп’ютерах, де ресурсів і так не так багато. Ентузіасти дійшли висновку, що не варто встановлювати розширення просто так про всяк випадок, сподіваючись на те, що вони колись знадобляться. Доцільніше дотримуватися балансу між зручністю, яку вони додають, та зниженням продуктивності браузера. Крім того, розширення, що рідко використовуються, має сенс якщо не видаляти, то хоча б відключати до того моменту, поки вони не будуть потрібні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ