Топ-3 способи захисту будь-якого смартфону від злому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Атаки на мобільні пристрої стають все більш масовими, і прислухайтеся до порад кіберспеціалістів про те, як уберегти свій смартфон від злому і особисті дані від крадіжки.

Реклама

Зокрема, атака спрямована на мобільні пристрої української армії.

На думку експертів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, російські хакери активно використовували месенджери та соціальну інженерію для поширення шкідливого програмного забезпечення.

На думку експертів, при атаках на мобільні пристрої зловмисники покладалися на поширення шкідливого ПЗ через Signal і Telegram.

“Зловмисники використовували ці месенджери для поширення шкідливих файлів і замаскували їх під інструкції з кібербезпеки від CERT-UA”, – повідомляють експерти.

Крім того, хакери маскували шпигунське програмне забезпечення як інсталятор для законних програм, таких як система ситуаційної обізнаності Nettle.

Кіберексперти також дали важливі поради про те, як захистити свій смартфон від злому. І вони корисні не тільки для армії, але і для будь-якого користувача мобільних пристроїв.

Так, ви не зможете завантажувати файли з невідомих джерел.

“Навіть якщо вони походять від знайомих вам людей”, – зазначає кіберексперт.

Власнику гаджета також рекомендується не відкривати посилання підозрілих повідомлень.

1. Ще одна порада експертів-оновити операційну систему та програмне забезпечення пристрою.

Крім того, кіберексперти підкреслюють необхідність використання надійних паролів. Однак не використовуйте один і той же пароль для різних облікових записів.

Надійний пароль повинен містити не менше 12-14 символів. Це слово має бути таким, щоб його не було в словнику. Крім того, це не повинно бути ім’я особи, Назва товару чи назва організації.

Надійний пароль-це комбінація великих і малих літер, цифр і символів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPOLITEKA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: