Статті

4 найбільші анонси, які ми очікуємо від заходу Apple 7 травня

Share
Час читання: 5 хв.

Пройшло багато часу відколи Apple представляла нові iPad. Фактично вам доведеться повернутися в жовтень 2022 року, щоб знайти останній раз, коли компанія випустила новий планшет. Однак скоро все зміниться. У вівторок, 7 травня, на своєму заході Let Loose Apple, як очікується, анонсує не менше чотирьох нових планшетів, а також аксесуари для iPad.

Ось погляд на те, що ми очікуємо – і чого не очікуємо – на цьому травневому заході.

iPad Pro 2024 року

Поточні моделі iPad Pro відрізняються тим, що лише 12,9-дюймова модель оснащена світлодіодним дисплеєм Mini LED, а 11-дюймова модель – РК. На цей раз різниця в дисплеях має зникнути в iPad Pro 2024 року.

Очікується, що обидві майбутні моделі iPad Pro вперше будуть оснащені приголомшливим OLED-дисплеєм, який забезпечить більш яскраве і чітке зображення. Також, за чутками, планшети матимуть більш тонкий скляний корпус, що зробить пристрій загалом тоншим і легшим. Що стосується чіпсету, то 12,9 – і 11-дюймові моделі iPad Pro 2024 можуть застати всіх зненацька і стати першими пристроями Apple, які будуть поставлятися з чіпсетом M4.

Крім того, Apple може вперше запропонувати матовий варіант iPad Pro з покриттям антивідблиску. Однак це, мабуть, найслабша чутка про iPad Pro.

Більш дорога технологія OLED, швидше за все, спричинить підвищення цін на обидві моделі iPad Pro 2024 року. Принаймні, один із чуток говорить про те, що ціна на велику з них може становити 1500 доларів, порівняно з 1100 доларами, які Apple бере за найменш дорогу 12,9-дюймову модель iPad Pro 2022 року. Таке підвищення видається надмірним. Проте з огляду на те, що ціни на все інше зростають, можливо, ми просто видаємо бажане за дійсне.

Сьогоднішні моделі iPad Pro починаються зі 128 Гб пам’яті та сягають 2 Тб. Сподіватимемося, що початковий об’єм буде збільшений хоча б до 256 ГБ, а містка модель – до 4 ТБ.

Всесвітня конференція розробників Apple (WWDC) розпочнеться у понеділок, 10 червня. На ній Apple майже напевно анонсує iPadOS 18 та оновлення програмного забезпечення для інших своїх продуктів, наприклад, iOS 18 для iPhone. З огляду на це я не очікую, що для нових моделей iPad Pro будуть анонсовані будь-які значні оновлення програмного забезпечення, хоча все можливо. Швидше за все, Apple почекає до червня, щоб оголосити про будь-які істотні зміни в програмному забезпеченні, і навіть тоді зміни не будуть доступні широкому загалу до осені, коли вийде перша версія iPadOS 18.

iPad Air 2024 року

За роки свого існування iPad Air зарекомендував себе як пристрій, який ідеально балансує між дорожчими моделями iPad Pro та більш доступними iPad.

Досі у продажу одночасно була лише одна модель iPad Air. Однак скоро все зміниться: очікується, що у 2024 році Apple представить дві нові моделі iPad Air. Ці дві моделі матимуть розміри 10,9 та 12,9 дюймів.

У той час як новий iPad Pro може отримати новий чіп M4 від Apple, майбутній iPad Air, як очікується, буде оснащений чіпсетом M3. Жодна з моделей не буде оснащена OLED-дисплеєм, щоб зробити iPad Air доступнішим. Натомість обидва розміри Air, швидше за все, будуть оснащені РК-панелями, хоча більша модель може отримати екран Mini LED.

Об’єм пам’яті цього iPad Air становить 64 або 256 ГБ. Сподіваємося, що Apple збільшить ці цифри, можливо, до 128 і 512 ГБ, але поки що нічого не підтверджено.

Як і попередні моделі, нові iPad Air будуть доступні у різних кольорах. Ця особливість відрізняється від iPad Air від iPad Pro, який зазвичай доступний тільки в більш нейтральних кольорах, таких як чорний і сріблястий. Однак точні кольори нових моделей поки що невідомі.

Нова чарівна клавіатура

Очікується, що разом із новими iPad компанія Apple представить нову клавіатуру Magic Keyboard та Apple Pencil для цих моделей.

Чутки про перероблену Magic Keyboard для iPad ходили вже давно. Однак, через відсутність нових планшетів, на яких її можна було б використовувати, випуск нової клавіатури було відкладено. Однак очікування може вартувати того.

Magic Keyboard 2024 може бути виготовлена ​​з алюмінію, щоб бути міцнішою, ніж попередні моделі. Вона також може мати велику площу трекпада. Ці зміни повинні зробити клавіатуру для iPad дуже схожою на те, що використовується MacBook Air і MacBook Pro. Як і самі планшети, клавіатура має бути оснащена портом USB-C.

Новий олівець Apple Pencil

Минулого року компанія Apple здивувала багатьох, випустивши Apple Pencil (USB-C). Однак, на відміну від дорожчого Apple Pencil (2-го покоління), новий пристрій введення має меншу кількість функцій.

За чутками, Apple збирається випустити більш сучасний Apple Pencil, можливо, разом з новою Magic Keyboard. Очікується, що ця остання версія замінить Apple Pencil (2-го покоління) у лінійці продуктів, обіцяючи розширені можливості та продуктивність.

А що щодо iPad та iPad mini?

7 травня ті, хто зазвичай купує моделі iPad Pro та iPad Air, будуть задоволені. Однак тим, хто зазвичай набуває більш доступних моделей iPad і iPad mini, можливо, доведеться почекати анонсу нових версій. Хоча чутки про оновлення для обох пристроїв уже ходили, невідомо коли вони вийдуть. Швидше за все, Apple оголосить про них, коли буде представлено серію iPhone 16.

Для порівняння, останній базовий iPad – iPad 10-го покоління – був випущений у жовтні 2022 року. У той же час, iPad mini 6-го покоління вийшов у вересні 2021 року. Обидва пристрої мають бути оновлені найближчим часом, але майже гарантовано, що нам доведеться зачекати ще трохи.

Коли відбудеться захід, присвячений iPad?

Захід Apple 7 травня транслюватиметься по всьому світу, починаючи з 7 години ранку за тихоокеанським часом на спеціальній сторінці компанії та на каналі YouTube. Це раніше, ніж більшість заходів Apple, які зазвичай починаються о 10 ранку за тихоокеанським часом. Крім того, ви можете переглянути запис заходу, присвяченого iPad, на тих же сайтах.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024