Статті

Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

Share

Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії операційної системи пройшло онлайн, але ви навіть не помітили, що телефон був відключений від розетки. Сподіваєтеся, що завантаження завершиться повністю. Але раптом розумієте, що телефон вимкнувся. Ви знову підключаєте його до зарядки, і завантаження продовжується.

Через деякий час телефон увімкнеться, і ви бачите, що програмне забезпечення оновлено. Вам хочеться швидше переглянути нові функції, але ви розумієте, що з айфоном відбувається щось дивне. Екран додому постійно підвисає, а деякі програми працюють неправильно і ви не можете отримати доступ до файлів. Простими словами ваш телефон накрився.

Нда. Тепер ви тримаєте в руках просто дорогу цеглу. Справа в тому, що тоді прошивка очищалася перед поновленнями. Прошивка – це програмне забезпечення, вбудоване в апаратне забезпечення. Це не звичайне програмне забезпечення, яке можна перекинути з пристрою пристрій і видалити за бажанням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прошивка є у багатьох гаджетах. Наприклад, у телефонах, фотоапаратах, ігрових консолях, маршрутизаторах. Кожна прошивка унікальна, тому вона вразлива у процесі встановлення. Так, коли пристрій раптово вимикається, процес оновлення застряє на підлогу шляху. Перепрошивка переривається і пристрій перестає працювати.

На щастя, деякі телефони перетворюються на марну цеглу в той час, коли інші ще можна врятувати. Якщо пристрій все ще працює, у вас ще є можливість користуватися ним. Погана новина полягає в тому, що такий пристрій складно відремонтувати. Тому перед встановленням з’являється повідомлення – не вимикайте телефон під час оновлення.

  • Можливо, якщо відбудеться секундне відключення живлення, нічого страшного не буде, але краще не ризикувати. І це стосується всіх пристроїв з прошивкою.

Apple іноді оновлює операційну систему і рекомендує користувачам створювати резервні копії перед оновленням. На випадок, якщо станеться щось схоже. Це можна зробити, підключивши айфон до комп’ютера.

Відкрийте айтюнс та натисніть “резервне копіювання”. Ви можете скористатися айклаудом або іншими хмарними сервісами. Так ваші дані будуть у безпеці, і ви зможете насолодитися всіма функціями нової прошивки.

Ви відкриваєте шафу та помічаєте старий айпад першого покоління, який купили ще підлітком. Ви заряджаєте його, і він вмикається. Добре, не доведеться купувати новий. Старий обліковий запис досі працює. Отже, ви заходите до магазину додатків і виявляєте, що немає таких додатків, як Netflix, Facebook і Instagram. Ви намагаєтесь завантажити їх, але з’являється якась помилка.

  • Ці програми несумісні з вашим пристроєм, і ви не можете встановити їх. Перш ніж прибрати гаджет назад у шафу, спробуйте один трюк. Якщо хочете завантажувати нові програми на пристрої зі старою операційною системою, у вас має бути існуючий обліковий запис на пристрої з оновленою IOS. Але до маку це не стосується.

Якщо у вас вже є обліковий запис на новому айфоні або айпаді, вам необхідно увійти в систему з цими обліковими даними на старому айпаді. Потім відкриєте програми та побачите список усіх завантажених програм, які є на телефоні. Тобто ви завантажуватимете їх не з AppStore, а зі свого списку додатків.

Тепер нові програми будуть працювати на старому пристрої. Якщо ж вам хочеться трохи понастальгувати, завантажте емулятор старої ігрової консолі на свій Андроїд. Так ви зможете грати у старі ігри, які вам колись подобалися. Але будьте обережні з ресурсами, з яких ви завантажуєте програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024