Як штучний інтелект допомагає нам жити

Як штучний інтелект допомагає нам жити
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми живемо в епоху розвитку нейромереж — комп’ютерні системи реально починають думати практично так, як працює людський мозок. Кілька років тому це здавалося якоюсь дивиною, але зараз ШІ щільно входить у наше життя. Поки ми це особливо не помічаємо, але нейромережі чудово допомагають людству вирішувати низку завдань — від управління банківськими системами до більш глобальних, наприклад, аналіз зміни клімату нашої планети.

Напевно, багато хто вже чув про те, що нейромережа може дати відповідь практично на будь-яке питання — існують як зарубіжні, так і вітчизняні чат-боти. Все залежить від запиту – можна попросити ШІ написати розповідь, вирішити будь-яке математичне завдання. Дехто примудрився захистити дисертацію, яку написав штучний інтелект. Тут все залежить від якості навчання та кількості даних, з якою працює нейромережа.

ШІ давно вже малює будь-які зображення та працює з відео — за фактом, справжні «живі» актори скоро будуть непотрібні. Вже зараз складно відрізнити, що відбувається на відео – справжні люди чи намальована комп’ютером картинка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді штучний інтелект може дуже багато, і сфери його застосування з кожним роком все розширюються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.