Статті

Як продовжити час автономної роботи телефону

Share

З тих пір, як стільникові телефони увійшли в наше життя, однією з головних проблем цих телефонів став термін їхньої служби без заряджання. Особливо актуальною ця проблема стала з появою смартфонів, адже тепер це вже не просто телефон, а універсальний пристрій, який використовується для виходу в інтернет, для ігор, для спілкування. Все це зжирає заряд акумулятора.

То що з цим робити, просто змиритися? Ось вам 7 порад, які допоможуть продовжити термін автономної роботи вашого девайсу.

Уникайте непотрібної зарядки телефону

Більшість людей звикли ставити телефон на зарядку, як тільки надається можливість для цього: коли вони сідають у машину, на роботі, вдома кілька разів на добу. Але насправді немає потреби заряджати телефон, коли заряд ще не закінчується. Часті зарядки призводять до підвищеного зносу акумулятора, тому його ємність зменшиться. Ставте смартфон на підзарядку, коли залишається 15-20% заряду.
Але також уникайте повної розрядки, коли телефон сам відключається від нестачі заряду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідкуйте за фоновими процесами

Багато програм виконують частину своїх функцій у фоновому режимі. Наприклад, є програми, які використовують місце розташування та постійно виходять в інтернет для отримання нової інформації (наприклад, програми погоди). Очевидно, все це призводить до додаткової витрати енергії. Тому зверніть увагу, які програми працюють у фоні та відключіть їх.

Найчастіше використовуйте темний режим

Зараз у всіх телефонів є підтримка світлої та темної тем. Зрозуміло, що темна тема менше витрачатиме заряд телефону. Крім того, цей режим також зменшить навантаження на ваш зір у темну пору доби.

Подивіться, які програми вам дійсно потрібні

Наявність смартфона з великим обсягом пам’яті часто призводить до того, що люди встановлюють буквально сотні різних програм. Але питання в тому: чи використовуєте ви їх усі?

Мало того, що всі ці програми займають місце, але вони також періодично запускатимуть фонові процеси, що створить додаткове навантаження. Намагайтеся регулярно переглядати всі встановлені програми та видаляти ті, якими ви не користуєтеся.

Керуйте яскравістю екрана

Екран це одна з основних причин високої витрати заряду батареї. Встановіть яскравість екрана, якнайменше, щоб усе було видно, але без зайвої яскравості, що забирає енергію смартфона.

Вимкніть усі непотрібні повідомлення та вібрацію

Повідомлення також є значною мірою відповідальними за розрядку акумулятора протягом дня. Адже повідомлення, наприклад, з Телеграма, ВКонтакте, можуть надходити буквально кожні кілька хвилин. Кожне таке повідомлення з’їдає частину заряду. Ще гірше, коли ви ставите вібрацію на всі ці повідомлення, у цьому випадку витрата заряду значно збільшується. В ідеалі потрібно залишити оповіщення лише про справді важливі дії.

Використовуйте режим енергозбереження

Остання порада – використовуйте знаменитий режим енергозбереження. У цьому режимі система автоматично виконає ряд функцій, які допоможуть зменшити витрати енергії, такі як зменшення тактової частоти процесора, зменшення яскравості телефону, відключення екрана після короткочасної бездіяльності.
Якщо всі ці заходи не допомагають, а ви бачите, що ваш смартфон занадто сильно розряджається, то тоді вам потрібно віднести його в сервіс-центр. Там фахівці перевірять, чи все гаразд із телефоном, чи не заражений телефон вірусом і чи не сидить майнер у пам’яті вашого телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024