5 непотрібних функцій сучасних смартфонів, за які ми переплачуємо

5 непотрібних функцій сучасних смартфонів, за які ми переплачуємо
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви коли-небудь замислювалися, чому одні смартфони дорожчі за інші ? Зрозуміло, що флагмани отримують покращену камеру, потужний процесор та вражаючий запас пам’яті, але поряд із дійсно важливими фішками вони пропонують просто марні функції та технології, змушуючи нас буквально платити за повітря. Скажіть, чи готові ви віддати більше грошей заради цього?

Вологозахист корпусу телефону

Виробники флагманів та багатьох смартфонів середнього класу вихваляються вологозахистом за стандартом IP68 , що дозволяє тримати пристрій підводою на глибині більше 1 метра протягом 30 хвилин. Чудово, але навіщо?

Якщо ви випадково впустите у воду будь-який сучасний смартфон , зібраний хоча б не з палиць та м’якої субстанції, а потім швидко його дістанете, з пристроєм нічого не станеться. Чи плануєте з ним плавати? Тоді врахуйте, що поломка смартфона внаслідок контакту з водою не є гарантійною нагодою навіть для пристроїв із вологозахищеним корпусом. Ось і думайте, чи є сенс переплачувати за маркування IP67 чи IP68 .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони з гнучким екраном

Одна з головних загадок людства – кому і навіщо потрібні смартфони з гнучким екраном ? Потрібний гібридний пристрій на зразок Galaxy Z Fold5, що виконує функцію планшета? Так екран подібного смартфона у розкладеному вигляді буде все одно меншим. Хочете купити розкладачку в дусі Galaxy Z Flip5 через її компактність? Так вона товща за звичайний телефон і займає стільки ж місця в сумці або кишені.

Крім того, смартфони з гнучким екраном мають ряд недоліків :

  • тендітна та ненадійна конструкція;
  • дратівлива лінія згину на екрані;
  • акумулятор менший, ніж у звичайного смартфона.

Нарешті, гнучкий екран робить націнку 30-50% щодо вартості моделі з аналогічними характеристиками, але із звичайним екраном. Хіба варто платити більше за спірний форм-фактор?

Пікова яскравість екрану

Яскравий екран телефону – безумовно, круто та корисно. Але на які цифри пропонують орієнтуватися, вибираючи собі пристрій? Виробники флагманів люблять вказувати пікову яскравість дисплея , яка часом досягає 6000 нит. Однак це — якщо не обман, то принаймні маркетинговий прийом.

Заявлена ​​виробником пікова яскравість досягається на обмеженій площі дисплея (як правило, у певній точці) і лише під час перегляду HDR-контенту. При цьому в режимі автоналаштування та ручного регулювання ми маємо справу зі звичайними навіть для дешевих AMOLED-матриць значеннями 1000-1300 ніт. Що, продовжимо переплачувати за пікову яскравість екрана?

Запис відео в 8K

Можливості сучасних процесорів флагманського рівня дозволяють записувати відео в 8K . Але навіщо, якщо в цьому режимі майже завжди обмежується частота кадрів та відключається електронна стабілізація, а вага хвилинного ролика становить більше 1 ГБ?

Запис відео в 8K був і продовжує залишатися маркетинговим хитрощом, переваги якого вдасться оцінити хіба що при зйомці на штатив і перегляді на екрані дорогого телевізора.

Для чого потрібна бездротова зарядка

Зрештою, хтось пояснить, у чому полягає зручність бездротової зарядки ? Її все одно потрібно підключати до розетки, а смартфон із підтримкою стандарту Qi залишиться прив’язаним до станції, на яку його доведеться покласти.

І нам пропонують переплачувати за бездротову зарядку , незважаючи на її недоліки в особі низької швидкості і неможливості тримати смартфон в руках, поки той відновлює енергію (виключення – MagSafe). Це дійсно варте того?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОithome.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.