Статті

Неправильна зарядка смартфона: міфи та реальні небезпеки

Share

Заряджання смартфона є невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Однак, не завжди ми дотримуємося правильних методів заряджання, що може негативно вплинути на роботу і термін служби нашого пристрою. У цій статті ми розглянемо кілька способів, як НЕ ПОТРІБНО заряджати смартфон, щоб уникнути можливих проблем.

Використання невідповідних зарядних пристроїв.

Однією з основних помилок, яку роблять користувачі, є використання невідповідних зарядних пристроїв. Неякісні або підроблені зарядки можуть завдати шкоди вашому смартфону, викликати перегрів та навіть призвести до займання. Завжди використовуйте оригінальні зарядні пристрої, рекомендовані виробником пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заряджає смартфон за низького рівня заряду.

Багато хто з нас звикли заряджати свої смартфони тільки тоді, коли вони повністю розряджені. Однак, це не найефективніший спосіб заряджання. Краще заряджати пристрій, коли має рівень заряду близько 20-30%. Це дозволить батареї працювати в оптимальному режимі та продовжить її термін служби.

Перегрівання пристрою

Заряджання смартфона в умовах підвищеної температури може призвести до його перегріву. Краще дочекатися, коли температура знизиться, і потім заряджати пристрій. Уникайте заряджання пристрою на прямому сонці або поруч із джерелами тепла, такими як радіатори або печі. Також, не рекомендується використовувати смартфон під час його заряджання, оскільки це може спричинити перегрів та пошкодження пристрою.

Надлишок заряду

Залишати смартфон на зарядці вночі або протягом тривалого часу після досягнення 100% заряду також не рекомендується. Це може призвести до надлишку заряду та погіршення ємності батареї. Краще вимкнути зарядку, коли пристрій досягає повної зарядки або залишити його на зарядці не більше 1-2 годин після досягнення 100%.

Використання неякісних кабелів

Якість кабелю також відіграє у процесі зарядки. Використання неякісних або пошкоджених кабелів може призвести до неповної зарядки пристрою або навіть пошкодження роз’єму заряджання. Завжди використовуйте оригінальні або сертифіковані кабелі для забезпечення надійної та безпечної зарядки.

Існує 2 основних міфи, які ходять у колах користувачів. А все це через те, що ті знання, які були набуті в минулому, добре вкоренилися. З огляду на сьогоднішній стрибок високих технологій ці міфи варто розвіяти.

Міф 1

Багато людей вважають, що швидка зарядка шкодить акумулятору смартфона та скорочує його термін служби. Однак сучасні технології швидкого заряджання, такі як Quick Charge від Qualcomm, Adaptive Fast Charging від Samsung та інші, розроблені спеціально для продовження терміну служби акумулятора. Головне використовувати оригінальний зарядний пристрій, рекомендований виробником.

Міф 2

Існує міф, що телефон потрібно заряджати до 100%, щоб продовжити термін служби акумулятора. Однак це не зовсім правильно. Літій-іонні акумулятори, які використовуються в більшості сучасних смартфонів, не страждають від перезарядки, а ось часті повні зарядки та розрядки можуть скоротити їх термін служби. Найкраще тримати рівень заряду в діапазоні від 30% до 80% і не допускати повного розряду акумулятора. В основному ці рекомендації належать найбільше до смартфонів Apple iPhone. Тож якщо у Вас, наприклад iPhone 13, дотримуйтесь цих правил.

Правильне заряджання смартфона є важливим аспектом його експлуатації. Уникайте використання невідповідних зарядних пристроїв, заряджання при низькому рівні заряду, перегрівання пристрою, надлишку заряду та неякісних кабелів. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете продовжити термін служби свого смартфона та уникнути можливих проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024