Дано відповідь, чому не можна заряджати смартфон до 100%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея будь-якого смартфона рано чи пізно почне швидше розряджатися та поставить під загрозу нормальну роботу всієї системи, проте цей неприємний момент можна віддалити.

Деградація акумулятора – це природний процес будь-якого смартфона, планшета, ноутбука. Коли гаджет починає помітно швидше розряджатися, це може бути ознакою того, що термін служби батареї добігає кінця.

Сучасні літійні батареї за стандартом служать 2-3 роки. Однак цей термін можна або скоротити, або подовжити. Правильне заряджання смартфона в тому числі здатне уповільнити деградацію акумулятора і таким чином відтягнути момент, коли доведеться або змінювати батарею, або купувати новий гаджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не всі знають, але смартфон краще не заряджати до 100%. І, звичайно, не доводити до повної розрядки, тобто до нуля.

Часи, коли акумулятори телефонів вимагали повних циклів заряджання та розрядки вже в минулому. Для сучасних літієвих батарей така практика, навпаки, є шкідливою.

Багато експертів радять дотримуватися рівня зарядки смартфона в діапазоні – 20-80%. Таким чином, не варто доводити смартфон до нижче 20% зарядки і при цьому не чекати, коли на дисплеї рівень заряду досягне 100%.

Ще одна популярна тактика підзарядки – 50-70%

Цей простий секрет дозволить уникнути постійного навантаження на акумулятор та збільшить термін служби гаджета. Якщо смартфон заряджено до 100%, то акумулятор знаходиться в максимальній напрузі, що зношує структуру акумулятора.

Ну, а для того, щоб зарядка була найбільш правильною, не варто користуватися смартфоном. Можна також увімкнути режим економії або суперекономії.

Також експерти зазначають, що краще заряджати акумулятор смартфона частіше, але короткими сесіями по 15-20 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.