Як прискорити інтернет на телефоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість мобільного інтернету залежить від багатьох факторів, включаючи відстань до найближчої станції, якість сигналу та обсяг оперативної пам’яті вашого пристрою. Якщо покращити якість сигналу неможливо, налаштування та параметри можна оптимізувати для підвищення швидкості з’єднання.

Змініть тариф

Змініть тарифний план для покращення швидкості інтернету через домашній Wi-Fi. Зміна на більш високошвидкісний тариф може допомогти підвищити швидкість передачі даних, особливо під час роботи з важкими файлами або потоковим відео. Необхідно звернутися до провайдера або самостійно на сайті провайдера обрати більш відповідний тарифний план. Послуги з високою швидкістю, наприклад, 100 Мб/с зазвичай забезпечують більш комфортне користування інтернетом у повсякденному житті.

Перевірте стандарт з’єднання на телефоні

Перевірка стандарту з’єднання на вашому телефоні важлива, щоб забезпечити вищу швидкість передачі даних. Якщо ви перебуваєте в місцевості, де доступний стандарт 4G, але ваш поточний телефон підтримує лише 2G або 3G, це може знизити швидкість вашого інтернет-з’єднання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, програмно не можна змінити можливості вашого телефону щодо стандарту з’єднання. У таких випадках рекомендується оновити смартфон на більш сучасну модель, яка підтримує стандарт 4G. Навіть у бюджетному сегменті можна знайти пристрої з підтримкою 4G, що суттєво підвищить швидкість з’єднання та якість інтернету на вашому телефоні.

Купуйте інший роутер або перевірте налаштування існуючого

Перевірка розташування та налаштувань вашого роутера впливає на якість Wi-Fi з’єднання у вашому будинку. Важливо розміщувати роутер так, щоб мінімізувати перешкоди між ним та пристроями, які до нього підключені. Рекомендується розміщувати роутер у центрі квартири для рівномірного покриття сигналу.

Спробуйте оновити прошивку свого роутера, оскільки це може покращити його продуктивність. Інструкції по оновленню прошивки зазвичай можна знайти у додатку для керування роутером або на сайті виробника.

Якщо після оновлення прошивки проблема зберігається, можливо, ваш роутер застарів і краще замінити його на більш сучасну модель. Під час вибору нового роутера зверніть увагу на версію Wi-Fi, щоб забезпечити підтримку швидкого та стабільного бездротового зв’язку.

Увімкніть режим економії трафіку

Увімкнення режиму економії трафіку та оптимізація мережі можуть допомогти покращити продуктивність вашого інтернет-з’єднання. Налаштування для цього можна знайти у кожному браузері. Також рекомендується встановити блокувальник реклами для зменшення завантаження зайвих елементів.

Зміна DNS-сервера:

Сервер DNS може покращити швидкість завантаження сторінок. Можна вручну вибрати швидкий DNS-сервер або скористатися спеціальними програмами для оптимізації DNS, які автоматично вибирають оптимальний сервер для мінімальної затримки, наприклад, програми як DNS Optimizer або Net Optimizer: Optimize Ping.

Змініть установки телефону

Цілком можливо, що сама собою швидкість інтернету у вас максимальна, а проблема криється в роботі самого смартфона. Ось що ми радимо зробити: 

  • Очистіть місце на телефоні, видаляючи непотрібні програми та файли. 
  • Обмежте програми, які працюють у фоновому режимі. 
  • Оновіть iOS або Android до останньої версії. 
  • Видаліть непотрібні розширення для мобільного браузера. 
  • Очищуйте оперативну пам’ять смартфона. 

Все це може зайняти зовсім небагато часу, проте значно полегшить роботу смартфона, а отже, і допоможе підняти якість прийому інтернету.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.