Не працює швидка зарядка – чому смартфон перестав швидко заряджатися

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Швидка зарядка може перестати працювати на телефоні через різні помилки та проблеми. Розбираємось, чому смартфон перестав швидко заряджатися і як це виправити.

Реклама

Швидка зарядка вимкнена

Багато виробників передбачають можливість вмикати та вимикати технологію швидкого заряджання в налаштуваннях смартфона. Потрібну опцію необхідно шукати у розділі “Батарея” або “Харчування”. Біля рядка “Швидка зарядка” (на деяких смартфонах називається “Прискорення зарядки”) потрібно активувати перемикач.

Проблеми з роз’ємом

Якщо кабель нещільно входить у роз’єм для заряджання або пошкодилися якісь контакти, зарядка буде звичайною, а не швидкою. Необхідно перевірити, чи не бовтається провід або сам порт . При необхідності потрібно почистити роз’єм, оскільки він може забитися сміттям та пилом. Для цього можна скористатися балоном зі стисненим повітрям або тонкою паличкою, наприклад, зубочисткою, а також щіткою з жорстким ворсом. Якщо роз’єм хитається, причина, швидше за все, в поломці — знайти та усунути її можуть у сервісному центрі.

Пошкоджено адаптер живлення

Блок заряджання може працювати неправильно через брак або тривалу експлуатацію. В результаті він видаватиме тільки ту потужність, яка необхідна для звичайної зарядки, але не вище. Перевірити його роботу можна на іншому смартфоні, який підтримує ту ж технологію швидкої зарядки. Якщо такої можливості немає, потрібно спробувати інший адаптер живлення.

Невідповідний зарядний пристрій

Кожен виробник використовує власний стандарт швидкого заряджання, які вкрай рідко сумісні один з одним. Тому якщо ЗУ було замінено на неоригінальне, але з тією ж потужністю, смартфон може заряджатися в звичайному режимі, так як його технологія швидкої зарядки не сумісна з блоком живлення. Важливо переконатися, що зарядний пристрій підтримує стандарт, передбачений виробником (наприклад, Quick Charge (важливо враховувати версію: 3.04.05.0), SuperCharge, Adaptive Fast Charge, HyperCharge, Warp Charge та інші) – його назву можна дізнатися з характеристик смартфона або оглядів на нього.

Проблема у кабелі

Для безпечного та швидкого заряджання кабель зарядного пристрою повинен бути цілим без пошкоджень. Необхідно оглянути його, переконатись, що він не перекручений, а по довжині немає розривів. Якщо кабель пошкоджений, необхідно замінити його на новий – найчастіше підійде будь-який, оскільки технологію швидкого заряджання забезпечує не він, а адаптер живлення. Головне, щоб кабель збігався за характеристиками, тобто. мав відповідний максимальний параметр потужності струму, що пропускається, інакше зарядка буде звичайною.

Кабель вставлений не тією стороною

В окремих випадках можна придбати кабель, який активує швидку зарядку тільки на одній стороні. Найчастіше в місці поруч із наконечником на дроті буде вказано максимальну силу струму з кожної сторони. Якщо швидка зарядка не почалася, необхідно вийняти кабель, повернути на 180 градусів і вставити його знову.

Збій телефону

Нерідко причиною того, що смартфон перестав швидко заряджатися, є тимчасовий збій у системі. Мобільний пристрій перестає розпізнавати технологію швидкого заряджання, тому запускає лише стандартну. Виправити збій можна, якщо перезавантажити смартфон.

Застаріле програмне забезпечення

Швидка зарядка включає не тільки більш високу потужність, але й особливе програмне забезпечення, яке контролює процес заряду. Якщо на смартфоні давно не оновлювалося програмне забезпечення або для нього купили зарядний пристрій з новішою версією технології швидкої зарядки, він може її не розпізнавати. Необхідно перевірити, чи є свіжа версія програмного забезпечення телефону — для цього потрібно зайти в налаштування телефону. У них потрібно знайти розділ «Система», «Про телефон» або «Оновлення програмного забезпечення» — на різних моделях розділ має різну назву. Після цього потрібно запустити пошук актуальної версії та встановити її за допомогою підказок на екрані.

Телефон не в режимі очікування

У поодиноких випадках проблема виявляється в особливостях роботи швидкої зарядки. Деякі виробники програмують її так, щоб вона починалася тільки в режимі очікування, тобто телефоном на час заряджання не можна користуватися. Перевірити це можна, якщо залишити смартфон заряджатися і тимчасово не використовувати його, а потім перевірити, за скільки часу він зарядився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: