Не працює швидка зарядка – чому смартфон перестав швидко заряджатися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидка зарядка може перестати працювати на телефоні через різні помилки та проблеми. Розбираємось, чому смартфон перестав швидко заряджатися і як це виправити.

Швидка зарядка вимкнена

Багато виробників передбачають можливість вмикати та вимикати технологію швидкого заряджання в налаштуваннях смартфона. Потрібну опцію необхідно шукати у розділі “Батарея” або “Харчування”. Біля рядка “Швидка зарядка” (на деяких смартфонах називається “Прискорення зарядки”) потрібно активувати перемикач.

Проблеми з роз’ємом

Якщо кабель нещільно входить у роз’єм для заряджання або пошкодилися якісь контакти, зарядка буде звичайною, а не швидкою. Необхідно перевірити, чи не бовтається провід або сам порт . При необхідності потрібно почистити роз’єм, оскільки він може забитися сміттям та пилом. Для цього можна скористатися балоном зі стисненим повітрям або тонкою паличкою, наприклад, зубочисткою, а також щіткою з жорстким ворсом. Якщо роз’єм хитається, причина, швидше за все, в поломці — знайти та усунути її можуть у сервісному центрі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошкоджено адаптер живлення

Блок заряджання може працювати неправильно через брак або тривалу експлуатацію. В результаті він видаватиме тільки ту потужність, яка необхідна для звичайної зарядки, але не вище. Перевірити його роботу можна на іншому смартфоні, який підтримує ту ж технологію швидкої зарядки. Якщо такої можливості немає, потрібно спробувати інший адаптер живлення.

Невідповідний зарядний пристрій

Кожен виробник використовує власний стандарт швидкого заряджання, які вкрай рідко сумісні один з одним. Тому якщо ЗУ було замінено на неоригінальне, але з тією ж потужністю, смартфон може заряджатися в звичайному режимі, так як його технологія швидкої зарядки не сумісна з блоком живлення. Важливо переконатися, що зарядний пристрій підтримує стандарт, передбачений виробником (наприклад, Quick Charge (важливо враховувати версію: 3.04.05.0), SuperCharge, Adaptive Fast Charge, HyperCharge, Warp Charge та інші) – його назву можна дізнатися з характеристик смартфона або оглядів на нього.

Проблема у кабелі

Для безпечного та швидкого заряджання кабель зарядного пристрою повинен бути цілим без пошкоджень. Необхідно оглянути його, переконатись, що він не перекручений, а по довжині немає розривів. Якщо кабель пошкоджений, необхідно замінити його на новий – найчастіше підійде будь-який, оскільки технологію швидкого заряджання забезпечує не він, а адаптер живлення. Головне, щоб кабель збігався за характеристиками, тобто. мав відповідний максимальний параметр потужності струму, що пропускається, інакше зарядка буде звичайною.

Кабель вставлений не тією стороною

В окремих випадках можна придбати кабель, який активує швидку зарядку тільки на одній стороні. Найчастіше в місці поруч із наконечником на дроті буде вказано максимальну силу струму з кожної сторони. Якщо швидка зарядка не почалася, необхідно вийняти кабель, повернути на 180 градусів і вставити його знову.

Збій телефону

Нерідко причиною того, що смартфон перестав швидко заряджатися, є тимчасовий збій у системі. Мобільний пристрій перестає розпізнавати технологію швидкого заряджання, тому запускає лише стандартну. Виправити збій можна, якщо перезавантажити смартфон.

Застаріле програмне забезпечення

Швидка зарядка включає не тільки більш високу потужність, але й особливе програмне забезпечення, яке контролює процес заряду. Якщо на смартфоні давно не оновлювалося програмне забезпечення або для нього купили зарядний пристрій з новішою версією технології швидкої зарядки, він може її не розпізнавати. Необхідно перевірити, чи є свіжа версія програмного забезпечення телефону — для цього потрібно зайти в налаштування телефону. У них потрібно знайти розділ «Система», «Про телефон» або «Оновлення програмного забезпечення» — на різних моделях розділ має різну назву. Після цього потрібно запустити пошук актуальної версії та встановити її за допомогою підказок на екрані.

Телефон не в режимі очікування

У поодиноких випадках проблема виявляється в особливостях роботи швидкої зарядки. Деякі виробники програмують її так, щоб вона починалася тільки в режимі очікування, тобто телефоном на час заряджання не можна користуватися. Перевірити це можна, якщо залишити смартфон заряджатися і тимчасово не використовувати його, а потім перевірити, за скільки часу він зарядився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.