Фахівці дали інструкцію, що робити у разі крадіжки телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш телефон вкрали, злодії зітруть ваш телефон, щоб продати його якомога швидше, тому ваші дані не будуть використані. Однак існує ймовірність того, що злодії спробують зламати ваш обліковий запис, щоб заробити більше грошей. Нижче ми пояснюємо, що потрібно робити до і після крадіжки мобільного телефону, а також даємо кілька порад про те, як підвищити безпеку вашого мобільного телефону.

Поліція або ваш оператор зв’язку запитає код IMEI вашого мобільного телефону, коли ви повідомите про його викрадення; IMEI – це унікальний номер на вашому мобільному телефоні, який поліція може використовувати, щоб з’ясувати, де він був проданий. Завжди зберігайте цей код у безпечному місці.

Щоб дізнатися номер IMEI на Android, наберіть у додатку для набору номера: *#06#.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб знайти свій номер IMEI на iPhone, перейдіть в меню “Налаштування” – “Загальні відомості” та прокрутіть вниз.

Цей код зазвичай пишуть на упаковці смартфона.

Далі, якщо ви ще не налаштували службу “Знайти мій телефон” на своєму смартфоні, вам потрібно зробити це якнайшвидше. Це дозволить дистанційно контролювати свій телефон і не допустити попадання особистих даних у чужі руки.

Що потрібно зробити насамперед, коли ваш телефон вкрали

Як тільки ви зрозумієте, що телефон зник, виконайте такі дії, щоб запобігти потраплянню персональних даних у чужі руки.

Скористайтеся відповідною службою “Знайти мій телефон”, про яку ми писали вище, щоб знайти свій телефон та контролювати його.

Повідомте про викрадення телефону в поліцію. Зверніться до місцевого поліцейського відділку особисто або наберіть номер 102. Якщо ви знайшли свій телефон за допомогою програми “Знайти телефон”, не намагайтеся повернути його самостійно, оскільки це загрожує вашою безпекою. Натомість передайте інформацію поліції.

Повідомте свого оператора. Скасуйте SIM-картку, щоб ніхто не міг використовувати мобільний телефон для здійснення дзвінків, надсилання текстових повідомлень або виходу в Інтернет.

Захистіть свої банківські рахунки. Якщо ви користуєтесь мобільним банкінгом, повідомте своєму банку, що телефон зник. Він може призупинити роботу мобільного банкінгу та порадити вам змінити паролі. Не забувайте про банківські картки, які ви зберегли для мобільних платежів.

Змініть важливі паролі – змініть принаймні паролі для своїх листів та облікових записів Apple, Google або Samsung. Ви можете використовувати менеджер паролів, такий як LastPass або Dashlane, щоб не забути всі новостворені паролі.

Видаліть телефон як надійний пристрій – це потрібно буде зробити, якщо на ньому раніше було включено двофакторну автентифікацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.