Виробники смартфонів почали зменшувати обсяг оперативної пам’яті до 8 і 16 ГБ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів почали зменшувати обсяг оперативної пам’яті до 8 і 16 ГБ замість більш високих значень, таких як 24 ГБ. Інсайдер Digital Chat Station запропонував пояснення цієї тенденції.

Головними причинами скорочення обсягу оперативної пам’яті в Android-смартфонах, на думку інформатора, є низький попит на високі значення ОЗП і вартість пам’яті, що зростає. Виробники гаджетів усвідомлено знижують обсяг оперативної пам’яті у своїх пристроях, щоб здешевити їхнє виробництво.

Зокрема, компанії Samsung та Micron планують підвищити ціни на пам’ять до 20 відсотків у першому кварталі 2024 року. Це робить високі обсяги ОЗП менш привабливими з точки зору торгівлі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики також зазначають, що останнім часом підвищення цін торкнулося не лише NAND-чіпів, а й DRAM стандартів DDR4 та DDR5. Зменшення обсягу ОЗП дозволяє знизити собівартість смартфонів, що може стати вирішальним фактором для виробників при виборі обсягу пам’яті у своїх пристроях.

Таким чином, багато виробників смартфонів вже повернулися до обсягу оперативної пам’яті 16 ГБ у своїх флагманських моделях, а в деяких випадках пропонують навіть 8 ГБ у рамках того самого цінового сегмента. Інсайдер стверджує, що сучасним смартфонам достатньо таких характеристик, і перевищення їх не дає помітних переваг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.