Статті

Google Drive проти Dropbox: що буде краще у 2024 році

Share

Google Drive і Dropbox – два найпопулярніші, якщо не найкращі, провайдери хмарних сховищ. Вони пропонують цілу низку цікавих функцій, від безпечного зберігання та передачі файлів до безкоштовного зберігання, синхронізації файлів, розширень, інтеграції з чатами та багато іншого. Але якщо за деякими характеристиками хмарних сховищ можуть йти нога в ногу, то в інших випадках один з них є явним переможцем. Питання в тому, хто з них буде найкращим у 2024 році?

Давайте уважно подивимося на Google Drive та Dropbox, щоб дізнатися, як складеться їхня остання битва.

Google Диск перемагає у битві за безкоштовне сховище

І Dropbox, і Google Drive пропонують безкоштовний простір для зберігання даних тим, хто хоче спробувати свої послуги, перш ніж викласти кілька доларів на місяць за більш об’ємне і постійне. У стандартну комплектацію Google Drive входить 15 ГБ безкоштовного простору, що набагато більше ніж початковий безкоштовний об’єм Dropbox, що становить всього 2 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча це і дає Google помітну перевагу в цьому розділі, Dropbox пропонує кілька способів збільшити обсяг безкоштовного сховища. У базових (безкоштовних) облікових записах можна отримати додаткові 500 МБ дискового простору за кожного друга або члена сім’ї, залученого до сервісу, до 16 ГБ. Крім того, у сервісі є безкоштовні пробні версії преміальних пакетів передплати, тому якщо ви хочете спробувати один із платних варіантів з великим обсягом дискового простору, ви можете це зробити протягом обмеженого часу.

Хоча завдяки додатковому заробленому простору Dropbox пропонує більше безкоштовного місця, ніж Google Диск, залучення великої кількості друзів – завдання не просто. Тим більше що в сучасному світі більшість людей, яким потрібне хмарне сховище, вже є. Добре, що Dropbox має таку можливість, але зрештою безкоштовне сховище Google Drive просто краще.

Що стосується платного сховища, то тут нічия між Drive та Dropbox.

Якщо ви хочете зберігати щось більше кількох гігабайт, неважливо, яке хмарне сховище ви виберете: за це доведеться платити. І Google Drive, і Dropbox пропонують послуги преміум-підписки, надаючи вам набагато більше віддалених сховищ, а також різні цінові рівні з різними функціями та, що дуже важливо, різним об’ємом хмарного сховища.

В даний час Dropbox пропонує два набори тарифних планів: Один набір пропонує зберігання даних та інші інструменти, а інший – переважно зберігання даних. У рамках цього посібника ми зупинимося лише на тому наборі тарифних планів Dropbox, який пропонує в основному зберігання даних. Акаунт Dropbox Plus пропонує 2 ТБ дискового простору, а також віддалене стирання пристроїв та багатофакторну автентифікацію (що дуже важливо для забезпечення безпеки файлів у наші дні). Це коштуватиме вам 120 доларів за рік або 12 доларів на місяць. Також можна придбати обліковий запис Professional, який коштує 17 доларів (на місяць при річному розрахунку) та пропонує 3 ТБ дискового простору, а також контроль водяних знаків та загальних посилань.

Dropbox також пропонує Стандартний та Розширений акаунти для команд та бізнес-користувачів, які включають додатковий час відновлення файлів, історію переглядів та схвалення пристроїв. Стандартні облікові записи обмежені 5 ТБ сховища для команди за 15 доларів на користувача на місяць (при річному розрахунку). Передплата Advanced раніше пропонувала необмежене сховище, але з того часу воно обмежене до 15 ТБ для команди. Однак вона набагато дорожча: 24 долари за користувача на місяць при щорічній оплаті або 30 доларів за користувача на місяць при щомісячній оплаті. Вони також мають безліч можливостей для керування командою, включаючи такі інструменти, як інтеграція єдиного входу та багаторівневі ролі адміністраторів. Dropbox також пропонує корпоративний тарифний план, але для отримання інформації про ціни вам доведеться зв’язатися з ними.

З іншого боку, для персональних користувачів Google Диск пропонує три основні рівні цін після безкоштовного варіанта у рамках сервісу Google One. Перший називається Basic і є тарифним планом вартістю 2 долари на місяць, що надає 100 ГБ, доступ до експертів Google і моніторинг темних веб-сторінок. План Standard більше не доступний, тепер Google пропонує лише два додаткові рівні передплати. Наступний – Premium, який пропонує 2 ТБ за 10 доларів на місяць та доступ до трьох преміум-функцій Google Workspace, а також cashback у Google Store та додаткові функції для редагування Google Photo.

Наступний рівень – AI Premium, який пропонує ті ж 2 ТБ дискового простору, але з додатковими функціями Google Gemini, включаючи останню на момент написання статті модель Ultra 1.0.

Зрештою і Google Drive, і Dropbox мають свої переваги, коли йдеться про ціни. Якщо вам достатньо 100 ГБ простору, найкраще підійде варіант Google Drive за 2 долари на місяць. Але якщо вам потрібно набагато більше місця для зберігання даних у зв’язку з творчими проектами або діловими потребами, то краще вибрати Dropbox, оскільки його платні тарифні плани починаються від $12 на місяць за 2 ТБ при щомісячній оплаті. У цьому випадку все залежить від того, хто переможе у цій категорії. Якщо йдеться про особисті речі, то найкраще підійде сервіс Google Drive – Google One. Більш професійні? Можливо вам підійде Dropbox.

Більше можливостей штучного інтелекту та інтеграції з іншими продуктами Google? Це безперечний вибір.

Dropbox виграє у Drive у синхронізації файлів

Dropbox може синхронізувати файли на різних пристроях та операційних системах, включаючи всі основні настільні та мобільні платформи. Як зазначає Cloudwards у своєму порівнянні, підтримка Linux та “розумна синхронізація” відрізняють Dropbox від конкурентів, оскільки синхронізуються лише зміни, а не весь файл чи папка.

Для порівняння, синхронізація Google Drive підтримує безліч пристроїв та операційних систем, хоч і не підтримує Linux. Деякі обхідні шляхи дозволяють це зробити, але ця платформа не є офіційно підтримуваною для синхронізації файлів. Хоча він дозволяє вибрати конкретні файли для синхронізації, він не підтримує синхронізацію змін файлів, яка часто називається “синхронізацією на рівні блоків”. Це означає, що для синхронізації потрібно перезавантажувати чи завантажувати цілі файли.

Dropbox знову перемагає у спільному використанні файлів

Загальний доступ до файлів має першорядне значення для багатьох користувачів хмарних сховищ, оскільки за його допомогою набагато простіше надсилати великі файли чи папки групам людей.

Google Диск дозволяє ділитися файлами та папками через мобільний додаток або веб-браузер, з прямими посиланнями або можливістю надіслати електронною поштою вашому надійному партнеру. Крім того, ви можете надавати права на перегляд та редагування тим, з ким ділитеся, налаштовуючи їх повноваження. Єдиним недоліком є ​​те, що без паролів або термінів дії на цих посиланнях вони є потенційною проблемою безпеки, якщо в майбутньому ви не перемістите файли або папки загального доступу.

Dropbox пропонує не меншу гнучкість при призначенні спільних папок та файлів. Проте власники облікових записів Professional, Standard та Advanced можуть встановлювати паролі та терміни дії на посилання, що допомагає захистити ваші дані надовго. В обліковому записі Standard та Advanced також можна встановлювати права на редагування.

На сторінці загального доступу Dropbox також можна побачити, які папки та файли ви зробили доступними для інших. Зрештою це, а також надійніший захист даних роблять Dropbox кращим вибором.

Зовнішня підтримка та можливості підвищення продуктивності

Google Диск дозволяє швидко зберігати та зберігати вкладення Gmail та подвійні зображення за допомогою Google Фото, а також полегшує спільну роботу за допомогою Google Документів, Таблиць та Слайдів. У Google Workspace Marketplace є безліч сторонніх програм для Google Drive, що дає цьому хмарному сховищу набагато більше можливостей, ніж деякі його конкуренти.

Dropbox також розробив свої власні продукти та налагодив партнерські відносини. Dropbox має безліч розширень, які підтримують різні поштові клієнти та чати (наприклад, Gmail і Microsoft Teams відповідно) і дозволяють користувачам підписувати документи або надсилати факси.

Крім того, з роками Dropbox додає свої програми, щоб скласти більш серйозну конкуренцію Google. До них відносяться Dropbox Paper для створення контенту та Dropbox Transfer для безпечного надсилання великих файлів. Примітно, що нещодавно сервіс також випустив новий додаток для робочого столу, щоб зібрати всі свої сервіси в чистіший інтерфейс, який робить їх зручнішими для використання та повніше інтегрує Dropbox з можливостями операційної системи.

Dropbox пройшов довгий шлях і знову став зручнішим для складних підприємств чи підприємств корпоративного рівня. Тим не менш, дуже зручно, що Google зберігає все у родині Google. Ніча: Переможець тут зрештою залежить від того, що вам потрібно.

Dropbox ледве виграє у Drive з безпеки та конфіденційності

У світі викриттів після Сноудену та регулярних зломів великих організацій забезпечення захисту ваших віддалених даних та конфіденційності – один із головних моментів для багатьох користувачів хмарних сховищ.

Dropbox, зі свого боку, шифрує ваші дані за допомогою SSL/TLS-шифрування, коли файли перебувають у русі, і 256-бітного стандарту AES у стані спокою. Крім того, Dropbox пропонує багатофакторну автентифікацію для доступу до облікового запису, щоб запобігти отриманню доступу неавторизованими користувачами. Платоспроможні клієнти також можуть віддалено прати файли синхронізації, якщо вони втратить відповідний пристрій. Відкат версії навіть дозволяє замінювати оновлені файли на різні періоди часу, залежно від пакета, що забезпечує певний захист від здирників.

Google Диск пропонує порівнювані функції безпеки, хоча й використовує 256-бітове шифрування AES для файлів у дорозі та стані спокою. Він також підтримує двофакторну аутентифікацію та функції Cloud Identity для підприємств.

Загалом Dropbox має тут невелику перевагу. Багато в чому тому, що вона пропонує більше функцій безпеки та захисту від нещасних випадків, ніж плани Workspace та One від Google та пропонує зрозумілі пояснення цих функцій.

Dropbox перемагає у напруженій гонці

Google Drive та Dropbox ведуть гостру конкурентну боротьбу: кожна система намагається завоювати більше користувачів, пропонуючи відмінні безкоштовні опції або найкращі нові платні оновлення. Незважаючи на жорстку конкуренцію, ми вважаємо, що Dropbox перевершує Google Drive як систему хмарного зберігання даних.

Тим не менш, у деяких випадках Google Drive може краще задовольнити ваші потреби. Для новачків у системах зберігання даних з обмеженим досвідом, мізерними засобами та невеликою кількістю файлів Google Диск – найкращий варіант для проби, оскільки у нього є безкоштовна версія з набагато більшою кількістю переваг, ніж у Dropbox. Досвідчені користувачі Google без проблем розберуться у форматі Google Drive. Хоча користувачі Google можуть віддати перевагу звичному для них формату, ми все ж таки вважаємо, що Dropbox – найкращий сервіс.

Бізнес-користувачі знайдуть Dropbox особливо вигідним, оскільки він має такі можливості, як терабайти сховища у всіх платних тарифних планах, надійна синхронізація та обмін файлами, а також корисна функція захисту спільних файлів паролем. Якщо ви хочете використовувати сервіси штучного інтелекту Google, то, заплативши трохи більше за сховище, ви отримаєте доступ до деяких новітніх розробок компанії, на які варто звернути увагу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Експерти назвали 6 найпопулярніших виробників смартфонів за останні 10 років

    Аналітики AltIndex підрахували кількість усіх смартфонів, проданих Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei та іншими компаніями з…

    16.05.2024

    Що покажуть на PlayStation Showcase 2024: всі витоки

    Насувається новий ігровий рік. Безліч сюрпризів та подарунків. Sony буде дивувати і радувати своїх шанувальників…

    16.05.2024

    В Android 15 з’явиться «розумна» система захисту від крадіжки смартфона

    Як повідомляє The Verge, в операційній системі Android 15 від корпорації Google з'явиться низка "розумних"…

    16.05.2024

    Google представила 7 нових функцій, які з’являться в Android

    Коли ми говоримо про безпеку смартфонів, найчастіше нам розуміють різні механізми захисту від цифрових загроз…

    16.05.2024

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024