Статті

Як змусити свій Wi-Fi працювати лише кілька годин на день

Share

Можливо, вам не завжди потрібний доступ до Wi-Fi. Наприклад, якщо ви не хочете, щоб ваші діти постійно знаходилися в інтернеті, і хочете, щоб вони більше уваги приділяли навчанню. Або ви ведете бізнес і хочете, щоб бездротова мережа була доступна лише у певний час для клієнтів, а чи не весь день. У цій статті ми поговоримо про те, що можна зробити, щоб Wi-Fi працював лише у певний час.

Таким чином, ви можете змусити свій Wi-Fi працювати у певний час

Насамперед, варто відзначити, що багато моделей маршрутизаторів мають у своїй прошивці опцію, що дозволяє налаштувати його простим способом. Це стосується не всіх, але якщо у вас є актуальний пристрій і в нього вбудована хороша прошивка, то така функція, швидше за все, є і ви можете легко її налаштувати.

Отже, це перший варіант, який у вас є. Для цього потрібно або зайти в налаштування маршрутизатора через стандартний шлюз, або скористатися програмою з мобільного телефону. Деякі маршрутизатори дозволяють налаштовувати розклад маршрутизатора обома способами, а інші дозволяють налаштовувати параметри маршрутизатора тільки через браузер.

Якщо вам потрібно отримати доступ до налаштувань маршрутизатора через браузер, потрібно знати, який шлюз за промовчанням, і ввести дані для входу. Зазвичай, це 192.168.0.1, але ви можете дізнатися, який основний шлюз у вашому випадку. Для цього просто перейдіть в “Термінал” або “Командний рядок” та виконайте команду ipconfig. Ви побачите різноманітну інформацію, включаючи основний шлюз.

Опинившись усередині налаштувань роутера, необхідно перейти до розділу «Додаткові параметри» (хоча це залежить від моделі), потім вибрати параметр Wi-Fi і знайти опцію планування вимкнення та увімкнення бездротової мережі. Вам потрібно буде встановити час, коли ви хочете, щоб він увімкнувся, і час, коли він вимкнеться. Ви можете зробити щось подібне з програми маршрутизатора, якщо вона має таку функціональність.

Деякі маршрутизатори дозволяють встановити розклад Wi-Fi лише для мережі. Це цікаво, оскільки ви можете мати звичайне з’єднання та хотіти, щоб розклад застосовувався лише до іншої мережі, тієї, якою користуються ваші діти чи гості, які бувають у вас вдома. Наприклад, якщо у вас є бізнес, ви можете встановити Wi-Fi для клієнтів і зробити так, щоб він працював лише у робочий час.

Увімкнення та вимкнення Wi-Fi за допомогою домашньої автоматизації

Однак, ваш маршрутизатор може не мати цієї функції. Наприклад, багато маршрутизаторів від інтернет-провайдерів не надають такої можливості. У цьому випадку ви зможете скористатися перевагами домашньої автоматизації, щоб налаштувати час увімкнення та вимкнення Wi-Fi. Це просто, хоча в цьому випадку вам доведеться зробити невеликі інвестиції.

Ці інвестиції полягають у покупці розумної розетки. По суті, вам потрібно буде підключити маршрутизатор до цієї розетки та запрограмувати її на включення та вимкнення у певний час. Ви також можете керувати їй зі свого мобільного телефону дистанційно, незалежно від того, чи знаходитесь ви вдома чи ні, щоб у будь-який момент увімкнути або вимкнути роутер.

Однак, цей варіант має явний недолік порівняно з першим варіантом. Тут ви повністю відключите маршрутизатор, а отже, у вас не буде і дротового інтернету. Звичайно, ви зможете увімкнути розумну розетку, але в будь-якому випадку, деякий час ви будете відключені від мережі.

Ви також можете використовувати такі пристрої, як розумні колонки. У цьому випадку вони дозволяють налаштувати час, коли Wi-Fi з’єднання буде доступним, і навіть вибрати пристрої, які зможуть підключитися. Але це знову ж таки ще одна інвестиція, яку необхідно зробити, щоб мати можливість контролювати з’єднання.

Загалом, як ви бачите, у вас є кілька варіантів відключення та включення Wi-Fi у певний час. Найпростішим і найкориснішим є використання вбудованого програмного забезпечення роутера, хоча не всі вони будуть підтримувати цю функцію. Ви також можете використовувати домашню автоматизацію для керування увімкненням та вимкненням бездротової мережі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024