Чому смартфон перезавантажується і вимикається сам собою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Упевнений, кожен із нас стикався з ситуацією, коли телефон несвідомо вимикався в невідповідний момент. Ви йдете вулицею, розмовляєте з другом по телефону, і раптом ваш пристрій перезавантажується. Але так ніколи не відбувається, і завжди є причина.

Чому смартфон перезавантажується і вимикається сам собою і як вирішити цю проблему?

Перша та найпоширеніша причина – невідповідна температура навколишнього середовища. Якщо ви користуєтесь смартфоном на морозі, то не дивно, що він починає перезавантажуватися.

Надзвичайно низькі або високі температури шкідливі для акумуляторів, тому ми кладемо телефони у внутрішні кишені курток чи рюкзаків та повертаємось до використання їх удома.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перегрів також є важливим фактором. Якщо ви довго граєте у вимогливу гру або серйозно навантажуєте смартфон, він може вимкнутись. Спрацьовує механізм захисту, що запобігає згоранню акумулятора або процесора через перегрівання.

Тому постарайтеся не перевантажувати свій пристрій і дайте йому час охолонути.

Також може бути проблема із самим акумулятором. Автоматичний перезапуск стає звичайним явищем, коли ви тривалий час користуєтеся смартфоном та батарея розряджена. Цю проблему можна вирішити дуже просто. Просто замініть батарею на нову.

Це були фізичні фактори, але є й багато інших програмних причин. Наприклад, ви починаєте помічати, що ваш смартфон сам вимикається після встановлення нової програми. Можливо, стався конфлікт усередині системи або програма містила вірус. Тепер без жодних сумнівів видаляємо нову програму.

Це також стосується важливих файлів, які пошкоджені або видалені. Особливо це проявляється на телефонах з root-правами, де користувачі можуть самостійно видаляти важливі для системи файли.

Тому не відкривайте Провідник і не видаляйте файли чи архіви, призначення яких вам невідоме. У кращому випадку ви стикатиметеся з частими перезавантаженнями, а в гіршому — ваш телефон може перестати працювати.

Якщо телефон перезавантажується без будь-якої причини, перевірте постійну пам’ять. Коли пам’ять заповнена, часто виникають серйозні помилки. Перевірте працездатність телефону, видаляючи непотрібні програми та фотографії.

І, звичайно, якщо проблема збережеться, вам необхідно буде звернутися до сервісного центру. Чи часто ви стикаєтеся з ситуаціями, коли телефон несподівано перезавантажується?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.