Головна Статті 3 способи отримати доступ до маршрутизатора, якщо ви забули пароль

3 способи отримати доступ до маршрутизатора, якщо ви забули пароль

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У деяких випадках необхідно увійти до маршрутизатора, щоб вирішити проблему, змінити щось у конфігурації або просто перевірити, чи все гаразд. Але для того, щоб увійти до системи, вам необхідно знати свої дані доступу. Якщо ви забули пароль, ви не зможете увійти до системи. Що можна зробити, щоб увійти до маршрутизатора, якщо ви не пам’ятаєте пароль? У цій статті ми покажемо вам три простих методи.

Можливо, ви змінили пароль для доступу до маршрутизатора (що рекомендується) і не пам’ятайте його. Може статися і так, що ви ніколи не змінювали його, але не знаєте, що таке. Це не дозволить вам увійти в систему і внести зміни до конфігурації. Але якщо ви опинилися в такій ситуації, можна вийти з неї за допомогою деяких методів, про які ми зараз розповімо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скинути налаштування маршрутизатора

Якщо ви змінили пароль для доступу до маршрутизатора і не можете його згадати, необхідно скинути пристрій. На задній частині роутера знаходиться невелика кнопка, на яку потрібно натиснути чимось тонким, наприклад голкою. Вам доведеться утримувати її протягом кількох секунд, доки конфігурація не буде скинута.

Коли ви це зробите, маршрутизатор повернеться до стандартних налаштувань. Це означає, що він матиме той самий пароль, що й на початку. Начебто ви ніколи не змінювали його. Тепер усі інші налаштування, які ви зробили, також будуть видалені. Наприклад, він повернеться до колишнього імені мережі Wi-Fi, всі створені вами гостьові мережі будуть видалені, і таке інше.

Перевірте наклейку на маршрутизаторі

Якщо ви ніколи не змінювали пароль для доступу до маршрутизатора, але все ще не знаєте, що це таке дуже просте рішення — подивитися на задню панель пристрою. Зазвичай, там є наклейка з інформацією, такий як пароль Wi-Fi, ім’я мережі, а також пароль для входу в налаштування.

Зазвичай для доступу використовується пароль 1234, admin і т.п. Однак, деякі моделі поставляються з окремим паролем для кожного користувача. Він також зазвичай вказаний на наклейці на задній панелі маршрутизатора, у посібнику з експлуатації або коробці.

Знайдіть інформацію про цю модель в інтернеті

Інший варіант входу в маршрутизатор, якщо ви не знаєте пароль, просто пошукати в інтернеті інформацію про точну модель. Це не завжди можливо, оскільки іноді з метою безпеки кожен пристрій постачається з окремим паролем для кожного користувача. Але в багатьох випадках це спільний пароль для всіх.

Тому потрібно просто зайти до Google або Яндексу, знайти модель, яка у вас є, і подивитися, який пароль потрібно ввести. Таким чином, ви зможете отримати доступ до конфігурації та внести будь-які зміни. Ви обов’язково знайдете офіційний сайт чи ні, з такими даними.

Загалом, як бачите, у вас є варіанти входу до маршрутизатора, якщо ви не пам’ятаєте пароль. Все, що вам потрібно зробити, це виконати описані нами кроки, і ви зможете увійти до конфігурації. Також варто відзначити, що важливо захистити маршрутизатор, щоб уникнути проблем, тому обов’язково встановіть надійний пароль для доступу до пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: