Заряджаємо телефон правильно: як збільшити термін служби акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні акумуляторні батареї “живуть” у середньому 2-3 роки. Однак у будь-якого користувача є можливість подвоїти цей показник. Акумулятор смартфона цілком може пропрацювати 6 років і навіть довше. Для цього потрібно дотримуватися чотирьох простих правил зарядки гаджета.

Не хочете, щоб батарея перестала функціонувати занадто рано? Тоді обов’язково зверніть увагу на такі заборони.

Не розряджати “в нуль”

Не варто повністю розряджати акумулятор. Намагайтеся ставити гаджет на зарядку ще до того, як рівень заряду стане нижчим за 20 %.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повна розрядка негативно впливає на батарею. Річ у тім, що під час початку заряджання смартфона, який повністю розрядився, пристрій відчуває серйозне навантаження.

Не заряджати “до кінця”

Перезаряд – це теж поганий стан для акумулятора. Не потрібно щоразу заряджати батарею до 100 %. Краще – до 80 %.

Так, користувачам не дуже зручно дотримуватися правила “20-80”. Зате така стратегія зарядки продовжує життя батареї.

Правильно заряджати в холодні та спекотні періоди

Взимку користувачеві не варто ставити мобільник на зарядку відразу після повернення додому. Потрібно почекати хоча б 30 хвилин.

Якщо смартфон довгий час використовувався на морозі, то гаджету потрібно “звикнути” до кімнатної температури. А якщо відразу ж почати його заряджати, то пристрій зіткнеться з температурним перепадом і, можливо, перестане працювати.

Спекотного літа мобільник варто заряджати тільки в прохолодних приміщеннях. Якщо пристрій, що заряджається, надовго залишиться на нагрітій поверхні або під впливом прямих сонячних променів, то виникнуть проблеми.

Не користуватися смартфоном, що заряджається

Відмовтеся від звички грати в мобільні ігри та займатися “інтернет-серфінгом” у ті періоди, коли мобільник стоїть на зарядці.

У цей час смартфон і так нагрівається. А якщо ще й продовжити ним користуватися, то навантаження на акумулятор збільшиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.