Чи небезпечно, якщо мобільний зарядний пристрій сильно нагрівається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, ви помітили, що ваш мобільний телефон або його зарядний пристрій сильно нагріваються під час заряджання, і ви не знаєте, чому і чи небезпечно це. Чи може це пошкодити ваш мобільний телефон або вашу фізичну цілісність, чи є ризик загоряння та чи можна продовжувати користуватися ним?

Сумніви, що виникають у такі моменти, не дурість, і навіть страх змусить вас двічі подумати, перш ніж заряджати телефон. Або він змусить вас зупинитися, поки не стало надто пізно. Ми розповімо вам, чи можна заряджати телефон чи ні, коли його зарядний пристрій перегрівається.

Невелике нагрівання під час заряджання є нормальним

Якщо ви заряджаєте свій мобільний телефон за допомогою USB-зарядного пристрою, це нормально, оскільки він виділяє певну кількість тепла, оскільки для його використання необхідно перетворити змінний струм із розетки в будинку на постійний, а це процес, що виділяє тепло, оскільки вимагає додаткових зусиль. Якщо нагрівання не надто велике, це не викликає занепокоєння, це просто наслідок того, що зарядний пристрій працює так, як має. У перших смартфонах зі швидкою зарядкою понад 50 Вт дуже часто відбувалося накопичення тепла, хоча з часом цей процес став краще контролюватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак якщо ви помітили, що зарядний пристрій стає занадто гарячим або набагато гарячішим, ніж зазвичай, значить, щось не так. Саме в цей момент ви можете почати замислюватися про те, чи існує проблема, яку необхідно вирішити.

Це може бути спричинено проблемою з підключенням або з самим зарядним пристроєм, тому слід провести обидві перевірки. Якщо ви не зробите цього і продовжите спроби зарядити телефон, незважаючи на цю проблему, будьте обережні, оскільки це може бути небезпечно.

Якщо ви бачите сліди опіків на зарядному пристрої або кабелі, димний або пластиковий запах, шуми або будь-які інші ознаки, які змушують вас думати, що щось не так, будьте обережними, тому що це може призвести до короткого замикання або пожежі.

Якщо телефон сильно нагрівається, проблеми можуть бути серйозними і незворотними, аж до того, що батарея може роздутися або перестати працювати, тому будьте уважними і в цьому випадку.

Це те, що ви маєте зробити

Спробуйте заряджати свій пристрій в іншому місці, спробуйте заряджати його іншим способом, спробуйте повільне заряджання, щоб переконатися, що проблема не пов’язана зі швидким заряджанням, спробуйте використати інший кабель або замініть зарядний пристрій на той, який вам підходить. Перевірте, чи не забруднений зарядний пристрій, чи немає на його штекерах якихось перешкод, перевірте, чи справний USB-порт або порт зарядки на телефоні.

Переконайтеся, що ви робите це у відповідному місці та умовах, без усього, що може вплинути на зарядку. Наприклад, під’єднання телефону до мережі під час перебування під прямими сонячними променями або в спекотний день на вулиці може бути найпростішою і найпроблемнішою причиною.

Якщо вам необхідно змінити зарядний пристрій, обирайте якісний зарядний пристрій, оскільки він має схему захисту, яка набагато безпечніша. Вони автоматично відключають з’єднання, якщо щось іде не так.

Це ускладнює виникнення проблем, хоча варто переконатися в цьому, просто доторкнувшись до нього. Якщо температура починає вас турбувати, можливо, вам необхідно звернутися до фахівця з технічного обслуговування для виявлення причини, щоб не наражати себе на небезпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.