Windows 10 або Windows 11 – що краще

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлена ​​операційна система Windows 11 вийшла ще у жовтні 2021 року. Як показали дослідження відомої компанії Lansweeper, які проводилися майже через рік після появи ОС на ринку, тільки 1,44% користувачів прийняли рішення і оновили систему до останньої версії. Варто звернути увагу на статистику, проведену серед професійних геймерів. Любителі барвистих ігор, особливо у Steam встановили собі нову операційну систему. Кількість користувачів 21%, а це дуже пристойно.

Багато хто скаже, що Windows 10 – це система, яка здатна задовольнити своїм функціоналом основна більшість власників ноутбуків, а також стаціонарних ПК. Але що робити, якщо обчислювальна машина не має операційної системи? Яку версію Windows у такому разі вибрати? Давайте міркувати детально.

Апробована ОС Windows 10 радує користувачів своєю стабільністю та добрим рівнем надійності протягом майже десяти років поспіль. У свою чергу, Windows 11 вийшов три роки тому. Спочатку це був дуже “сирий” софт. Але на сьогоднішній момент можна стверджувати, що система має щонайменше два аргументи на свою користь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переваги Віндовс 11

Розглянемо переваги ОС Віндовс 11 детально:

· По-перше, Windows 11 було оптимізовано для максимально якісної роботи з енергоефективними ядрами. Це рішення дозволило розподіляти фонові завдання грамотніше, відповідно до центрального процесора обчислювальної машини не доводиться зайвий раз перетруджуватися;

· По-друге, все більше сучасних комп’ютерних пристроїв, а також окремих компонентів із заводу мають драйвери, які спочатку заточені саме під таку операційну систему, як Windows 11.

Спеціалісти не раз стикалися з проблемами при інсталяції операційної системи нижче, ніж Windows 11. Бувало, що встановлення попередника ОС на нове «залізо» спричиняло збої у виявленні та коректній роботі модуля Wi-Fi. Після переустановки та налагодження Windows 11 все починало працювати шикарно.

Простіше кажучи, розробники підтримують роботу Windows 10, але версію 11 постійно розвивають і роблять її значно кращою. Так, багато що перевіряється лише особистим досвідом людини при експлуатації комп’ютера. Важливо взяти до уваги, які програми, а також програми використовує власник обчислювальної машини, як він адаптується до оновленого інтерфейсу системи.

До речі, ряд тестів показав, що ОС Windows 11 працює швидше за «десятки». Можна погодитися, що це дійсно налагоджена та оптимізована програма, яка не тільки виглядає сучасно, а також привабливо, але й дозволяє досягти куди більших результатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.