Експерти назвали, найкраще і найгірше місце для встановлення Wi-Fi роутера у квартирі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Місце, де ви розмістите маршрутизатор, має вирішальне значення для забезпечення хорошого з’єднання. Якщо ви припуститеся помилки в цьому відношенні, бездротова мережа може бути слабкою, і у вас можуть виникнути проблеми з гарним доступом до інтернету. У цій статті ми розповімо, яке місце є найкращим і найгіршим для розміщення вашого Wi-Fi роутер у квартирі. Також ми пояснимо, чому це вплине на вас, якщо ви вирішите розмістити його там, і що слід мати на увазі, щоб він працював якомога краще.

Найгірше місце для роутера в квартирі

Це було підтверджено у звіті компанії Virgin Media. Ми вже знали це, але тепер у нас є ще більше даних, що підтверджують це твердження. Розміщення маршрутизатора на кухні – дуже погана ідея для його правильної роботи. Причина цього полягає в кількості приладів, які можуть його оточувати. Особливо такі прилади, як мікрохвильові печі, які працюють на частоті близько 2,4 ГГц, можуть мати значний вплив на продуктивність маршрутизатора.

Але, як стверджує Virgin Media, не тільки підключені до мережі електроприлади можуть стати причиною збоїв у роботі Wi-Fi. Метал також має бути взятий до уваги. На кухні можуть бути металеві меблі, духовки, холодильники і навіть пральні машини. Усі вони містять метал і можуть погіршити сигнал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому ідеально, якщо маршрутизатор Wi-Fi розташований якомога далі від кухні. Проте, в деяких випадках кухня може бути хорошим варіантом для встановлення роутера в деяких будинках. Але це буде проблемою, яка точно вплине на ваше бездротове з’єднання. Виберіть інше місце, і ви уникнете повільного інтернету і дратівливих перебоїв.

Ви завжди можете провести невеликий монтаж удома, щоб прокласти кабелі в інше, оптимальніше місце, де можна під’єднати пристрій. Це дасть вам більшу свободу дій під час вибору місця для його розміщення.

Куди краще поставити роутер у квартирі?

Отже, де ми маємо розмістити маршрутизатор? В ідеалі – в центральному місці будинку. Наприклад, приміщення, яке розташоване в центрі і з якого можна поширити з’єднання на інші приміщення. Уникайте розміщувати його в кутку будинку або в зоні, де вам не потрібне хороше покриття.

Також необхідно тримати його подалі від пристроїв, які можуть створювати перешкоди. Наприклад, те, що ми розповіли про кухню, але також і інші, такі як телевізор, відеоплеєр або будь-який пристрій, що використовує Bluetooth. Це може вплинути на сигнал і призвести до погіршення або ослаблення покриття.

Рекомендується розмістити його на височині, щоб він краще випромінював сигнал. Наприклад, хорошим місцем є верхня частина меблів. Не розміщуйте його поруч із підлогою або поруч із вікном, оскільки прямі сонячні промені можуть потрапляти на маршрутизатор, що негативно позначається на роботі пристрою.

Загалом, як бачите, розміщення маршрутизатора на кухні – погане рішення. Це найгірше місце для його розміщення, в ідеалі він має перебувати в зоні, вільній від перешкод, де він може добре розподіляти сигнал і де не буде жодних проблем. Правильний вибір місця допоможе вам підвищити швидкість і стабільність з’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.