3 помилки під час заряджання телефону, які можуть пошкодити акумулятор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка мобільного телефону – це дія, яку майже кожна людина робить хоча б раз на день. В інтернеті ходить безліч міфів, і ви можете потрапити на один із них. Сьогодні ми поговоримо про три найпоширеніші помилки при зарядці мобільного телефону. Якщо ви зробите хоча б одну з них, ви змусите свій акумулятор страждати і, отже, він прослужить менше часу в ідеальному стані.

Поява нових акумуляторів у смартфонах змусило багатьох користувачів скористатися порадами, які рекомендувалися для старих пристроїв. Хороший приклад – зробити повну зарядку за ніч або дати смартфону повністю розрядитись. Однак сьогодні ми надолужимо втрачене.

Чи можна розряджати батарею?

Ні. Абсолютно ні. Це повний міф і його не слід використовувати на своєму смартфоні. Сучасні батареї мають діапазон стабілізації та мінімальний та максимальний відсоток при певних навантаженнях.

Не варто допускати, щоб заряд акумулятора вашого смартфона опускався нижче 20%. Нижче цих показників акумулятор страждає більше від звичайного, і його деградація збільшується. Давати мобільному телефону вимикатися через розрядку батареї – дуже погана звичка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вам потрібна порада про те, коли заряджати мобільний телефон, ми рекомендуємо заряджати його, коли рівень заряду опускається нижче 15-20%.

Чи вчасно відключати мобільний телефон від мережі, коли він зарядиться?

Це також є помилкою, яку роблять багато користувачів, але це не зашкодить акумулятору вашого мобільного телефону. Сучасні смартфони оснащені дуже сучасними системами, які відключають подачу енергії на батарею, коли вона досягає 100%. Тому не варто переживати, якщо ви не відключили зарядний пристрій від мобільного телефону вчасно.

Ви навіть можете залишити мобільний телефон заряджатися на ніч, і з ним нічого не станеться. Коли він досягне 100%, заряджання припиниться.

Чи погано користуватися мобільним телефоном під час заряджання?

Так, це не міф. Коли мобільний телефон заряджається, ним можна скористатися, але не рекомендується. Це призведе до погіршення стану акумулятора, оскільки він розряджається одночасно із заряджанням. Батарея смартфона може постраждати, особливо під час перегляду високоякісного контенту або при іграх.

Якщо є можливість, намагайтеся не користуватися телефоном під час заряджання. Перевіряти WhatsApp або робити фото – це нормально. Але уникайте використання дуже вимогливих програм, коли телефон підключено до зарядного пристрою.

Отже, це три найпоширеніші помилки, які допускаються під час заряджання мобільного телефону. Якщо ви уникнете їх, то акумулятор буде в кращому стані набагато довше. Також хотілося б дізнатися, чи ви робите дані помилки при зарядці смартфона?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.