Що робити, якщо батарея розрядилася і смартфон не вмикається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед різних проблем, які можуть виникнути з мобільними телефонами, однією з найтривожніших, безсумнівно, є момент, коли він не вмикається. Тоді ми починаємо думати, можливо ми випадково натиснули будь-яку кнопку, впустили його або що з ним насправді не так. На щастя, в більшості випадків це відбувається просто через розряд акумулятора, що, як правило, легко вирішується.

Хоча ми не повинні бути надто самовпевненими, коли мобільний телефон вимикається через розряд батареї, він має шанс ніколи більше не включитися. Це відбувається тому, що батарея зрештою повністю розряджається. Ніхто не хоче опинитися в такій ситуації, тому ми дамо вам деякі поради, щоб запобігти її та, звичайно, змусити смартфон знову увімкнутися.

Ніколи не дозволяйте смартфону повністю розрядитися

Це одна з головних порад, про яку слід пам’ятати при використанні мобільного телефону, оскільки коли ми досягаємо 0%, ми змушуємо акумулятор втрачати час життя більш швидкими темпами. Стрес, якому ми піддаємо його під час роботи нижче 10%, збільшує, крім іншого, температуру і змушує хімічні компоненти, з яких він складається, втрачати ємність.

В ідеалі, ми завжди повинні заряджати його при досягненні 20%, хоча якщо нам колись доведеться змусити його розрядитися більше, то у певних випадках проблем не повинно бути. Але варто відзначити, коли ми бачимо на екрані, що у нас 5% батареї, ми повинні якнайшвидше підключити її до мережі або вимкнути, щоб уникнути великих проблем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один із найкращих способів запобігти вимиканню та повторному включенню мобільного телефону — використовувати режим економії батареї. І в Android, і в iOS для цього є функція, яка обмежує з’єднання для зниження споживання та тимчасово відключає різні процеси, які використовують заряд без потреби. Але, крім того, завжди носячи з собою зарядний кабель або портативний акумулятор, ми гарантуємо, що батарея смартфона не постраждає.

Дайте телефону зарядитися

Якщо час настав, а ми не звернули уваги на попередження і виявили, що телефон вимкнувся через розряд батареї, потрібно покластися на терпіння. Перш за все, не намагайтеся увімкнути телефон відразу ж, як тільки ви його підключили до зарядного пристрою, дайте елементам відновити енергію, інакше ви можете погіршити ситуацію.

Навіть якщо ви бачите, що батарея починає заряджатися, зберігайте спокій. Спроба включити його занадто швидко може привести вас на екран завантаження Android, але за відсутності живлення він знову вимкнеться, що негативно позначиться на роботі смартфона.

Ідеальний і рекомендований спосіб дій у випадку, якщо телефон не вмикається після повного розряду батареї, зарядити його в місці, де немає екстремальних температур, і почекати 15-20 хвилин, перш ніж намагатися включити його. Це може тривати більше часу, якщо телефон тривалий час перебував у неробочому стані.

Результат також залежить від зарядного пристрою, тому, якщо після 20 хвилин очікування ми все ще не можемо змусити телефон увімкнутися, нам слід зробити таке:

  • Спробуйте інший зарядний пристрій, бажано оригінальний.
  • Спробуйте потужніший блок живлення.
  • Використовуйте інший кабель.
  • Підключіть смартфон до іншої розетки у будинку.

Крім того, ми рекомендуємо не використовувати портативні акумулятори в таких випадках і, по можливості, не використовувати автомобільний зарядний адаптер. Вони мають більш обмежену потужність і можуть завадити смартфону відновити заряд батареї за короткий час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.