Головна Статті Що робити, якщо Windows гальмує після оновлення

Що робити, якщо Windows гальмує після оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усім нам хотілося б, щоб під час роботи з ПК з урахуванням Windows операційна система працювала без збоїв. Однак, на жаль, це не так, тому іноді ми стикаємося з певними проблемами та збоями. Наприклад, після інсталяції оновлення продуктивність може різко впасти.

Ми вже переконалися на власному досвіді, що все, що пов’язане з оновленнями Windows є однією з найбільших проблем, з якими стикається Microsoft. Все це незважаючи на зусилля, які софтверний гігант докладає останніми роками щодо цього. Однак, будучи дуже важливими елементами програмного забезпечення, вони є надзвичайно непростими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді вони можуть давати збої як під час завантаження, так і при встановленні. Але, мабуть, найгірше ті проблеми, з якими ми можемо зіткнутися після встановлення нового оновлення на комп’ютер під керуванням Windows. Наприклад, після інсталяції може впасти загальна продуктивність комп’ютера. Тому ми збираємося запропонувати вам низку корисних рішень на випадок, якщо ви опинитеся в цій неприємній ситуації.

Встановлення оновлень, які надсилає нам Microsoft, є практично обов’язковим. Рано чи пізно ми повинні додати їх до свого комп’ютера. Вони покращують систему, додають нові функції та виправляють недоліки безпеки, які були виявлені останнім часом. Але якими б корисними не були ці оновлення, вони можуть стати причиною уповільнення роботи комп’ютера після їх установки. Давайте розглянемо деякі способи усунення уповільнення роботи Windows після інсталяції такого програмного елемента.

Як виправити падіння продуктивності у Windows після оновлення

Є кілька способів, які ми можемо зробити, щоб вирішити цю неприємну проблему, з якою ми стикаємося після оновлення Windows.

  • Видаліть останнє оновлення: операційна система Microsoft надає можливість видалити останнє оновлення. Для цього достатньо перейти до програми “Параметри”, а потім відкрити розділ “Центр оновлення Windows”. Після цього просто натисніть на «Журнал оновлень» та виберіть «Видалити оновлень», на екрані з’являться останні оновлення, і ми зможемо видалити ті, які нам не потрібні.
  • Видалення програм з автозавантаження: існують певні програми, які після встановлення налаштовуються на запуск разом із комп’ютером. Вони споживають певну кількість ресурсів комп’ютера. Тому, щоб видалити ці програми та звільнити ресурси, перше, що потрібно зробити, це відкрити «Диспетчер завдань». На вкладці «Автозавантаження» ми знайдемо список програм, де ми можемо деактивувати ті з них, які ми не хочемо запускати автоматично під час увімкнення комп’ютера.
  • Використовуйте SFC: також можливо, що деякі важливі файли операційної системи були пошкоджені під час оновлення. Тому найбільш доцільним у таких випадках і для вирішення проблеми буде запуск команди, про яку ми розповімо нижче. Це дозволить нам просканувати ці файли і вирішити всі можливі проблеми, які могли б виникнути в них. Все, що нам потрібно зробити, це ввести наступну команду у вікні командного рядка або терміналу Windows.

Якщо нічого з вищепереліченого не допомогло, то залишається тільки чекати наступних оновлень Microsoft, сподіваючись, що вони вирішать проблеми, через які наш комп’ютер став працювати повільніше. Якщо ж ми не хочемо чекати оновлень, нам залишається лише подумати про відновлення системи Windows, оскільки все вказує на те, що вона пошкоджена та має проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: