3 ідеальних місця в будинку для розміщення роутера або ретранслятора Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб мати гарне підключення до інтернету, необхідно правильно розмістити пристрої. Велике значення має маршрутизатор, а також наявність ретранслятора для посилення сигналу. Якщо ви припуститеся помилок, то помітите, що якість з’єднання слабша, і у вас виникнуть проблеми з підключенням пристроїв до мережі. Тому ми розповімо вам про деякі цікаві місця для розміщення як маршрутизатора, так і ретранслятора, які можуть бути встановлені у вас вдома.

Найголовніше — уникати типових помилок, таких як розміщення надто близько до можливих перешкод чи об’єктів, які можуть блокувати сигнал. Також не слід розміщувати маршрутизатор поблизу джерел тепла, тому що в цьому випадку він почне працювати набагато гірше, що призведе до поширених проблем, що знижують продуктивність.

Найкращі місця для розміщення маршрутизатора та ретранслятора Wi-Fi

Неважливо, старий у вас маршрутизатор або новий, щойно куплений. Неважливо, це буде дуже потужний ретранслятор або більш обмежений. Який тип пристрою ви не використовували, дуже важливо вибрати місце, де ви збираєтеся його розмістити. Це допоможе уникнути втрати сигналу та дозволить без проблем використовувати інтернет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Меблі в центрі будинку

Як приклад потрібного місця для розміщення маршрутизатора або ретранслятора будинку можна навести меблі в центральній частині приміщення. Ви зможете отримати найкращий сигнал у різних частинах будинку та не будете обмежені одним місцем. Це можна використовувати, наприклад, за потреби встановлення нового маршрутизатора.

Але чому саме меблі? Це дуже зручно, тому що ви зможете розмістити маршрутизатор чи ретранслятор на вищому місці. Таким чином, сигнал буде краще досягати ваших пристроїв. Намагайтеся не розміщувати їх близько до підлоги або поряд зі стіною, яка може блокувати сигнал. Крім того, ідеальним варіантом є дерев’яна шафа, оскільки цей матеріал не дуже впливає на бездротовий сигнал. Уникайте, наприклад, металевих шаф.

Вдалині від кухні

Ще одна порада – розміщувати ретранслятор та маршрутизатор подалі від кухні. Чому ми так вважаємо? На кухні можуть бути деякі прилади, які негативно впливають на якість сигналу. Наприклад, можуть виникнути проблеми з увімкненою мікрохвильовою піччю, оскільки вона використовує частоту, близьку до 2,4 ГГц, і це створює перешкоди.

Проблеми можуть виникнути і з іншою побутовою технікою, наприклад холодильником. У них може бути багато металу, і це впливатиме на роботу маршрутизатора. Крім того, наявність води погіршить бездротовий сигнал. Це ще один матеріал, який може вплинути.

Уникайте вікон

Також не варто ставити їх біля вікна. На це є кілька причин. По-перше, якщо маршрутизатор або ретранслятор розташований біля вікна, на нього можуть потрапляти прямі сонячні промені. Це призведе до перегріву та погіршення роботи. Можуть виникати постійні обриви мережі та збої під час підключення пристроїв.

Крім того, розташування ретранслятора поблизу вікна призводить до втрати покриття. На відміну від установки в центрі будинку, сигнал бездротової мережі сягатиме вулиці, де ви не зможете підключитися. Це навіть може стати проблемою для вашої безпеки, оскільки потенційні зловмисники прийматимуть сигнал. Тому завжди розташовуйте їх подалі від вікна. Як приклад можна навести внутрішню кімнату, розташовану неподалік місця підключення і не має вікон.

Загалом, як бачите, ось деякі місця, де слід розміщувати маршрутизатор і ретранслятор у себе вдома. Якщо ви розмістите його неправильно, то у вас можуть виникнути проблеми з отриманням Wi-Fi. Важливо дотримуватися цих порад, і тоді з’єднання працюватиме краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.