Скільки служать смартфони відомих брендів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Не можна заперечувати, що мобільні телефони стали невід’ємною частиною життя багатьох людей, і це правда, що до них дуже прив’язуєшся, особливо коли за них доводиться платити свої чесно зароблені гроші.

Реклама

Якщо вам вдається зберегти телефон на певний час, то з роками виникає велике питання: як довго цей вірний цифровий супутник зможе проіснувати, перш ніж застаріє? Багато хто, знаючи про високі витрати на придбання смартфона, продовжує використовувати його навіть тоді, коли він починає подавати ознаки несправності. Але чи справді це розумна стратегія?

У середньому термін служби сучасних мобільних телефонів становить близько 2,5 років. Однак ця цифра може сильно варіюватися залежно від бренду і моделі пристрою. Тому необхідно знати середній термін служби телефону, щоб зрозуміти, чи варто його міняти або, навпаки, відмовитися від постійного бажання купувати нові смартфони.

Середній термін служби таких брендів, як Samsung, Huawei, Xiaomi та інших популярних компаній

Такі гіганти індустрії, як Apple і Samsung, як правило, пропонують пристрої з більш тривалим терміном служби – від 3 до 6 років. На відміну від них, пристрої менш великих брендів, таких як Huawei, мають термін служби 2-4 роки.

Нижче представлено список, що дає змогу наочно побачити середній термін служби найпопулярніших брендів:

  • iPhone: від 4 до 8 років
  • Samsung: від 3 до 6 років
  • Google Pixel: від 3 до 5 років.
  • Huawei: від 2 до 4 років.
  • Xiaomi: від 2 до 4 років.
  • Oppo: від 2 до 3 років.

Ці цифри є середньостатистичними, а це означає, що деякі телефони можуть прослужити довше, інші можуть стати абсолютно марними швидше, ніж очікувалося. Реальність така, що час роботи телефону відраховується з його виробництва, а чи не з покупки.

Визначити, коли було виготовлено пристрій, може бути непросто, але є способи дізнатися про це. Наприклад, якщо у вас збереглася оригінальна коробка телефону, на ній повинна бути вказана дата виготовлення. Також можна знайти цю інформацію в налаштуваннях смартфона в розділі “Про телефон” або за серійним номером.

Для тих, хто шукає простіший спосіб відстеження терміну служби свого телефону, чудовим рішенням є сайт endoflife.date . На цьому сайті представлена ​​інформація про дати закінчення терміну служби та цикли підтримки різних пристроїв та програм.

Достатньо ввести в пошуковий рядок модель свого смартфона, і вже за кілька секунд на екрані з’явиться вся необхідна інформація. Якщо ви не знайшли потрібну модель у списку, ви можете вивчити різноманітні асортименти продукції та виробників, представлений в меню зліва. Вибравши необхідну модель, ви зможете дізнатись дату запуску, дату закінчення продажу та інформацію про те, чи підтримується вона виробником.

Будьте обережні, якщо ваш мобільний телефон перевищує термін служби

Використання телефону після закінчення терміну його експлуатації не лише ризиковано з точки зору продуктивності, але й викликає серйозні проблеми з безпекою. Після закінчення терміну експлуатації виробник перестає випускати оновлення безпеки. Це означає, що будь-які уразливості та проблеми безпеки, що виникають у смартфоні, не будуть усунені.

В результаті до ваших банківських рахунків, приватної інформації та персональних даних можуть отримати доступ зловмисники. Вони навіть можуть перехопити ваш голос через запис дзвінків та голосові повідомлення. Ось чому так важливо підтримувати смартфон у актуальному стані.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: