5 причин, чому я не буду переходити з Google Chrome на інший браузер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome є, мабуть, найпопулярнішим браузером на планеті на даний момент. Він встановлений за замовчуванням на кожному андроїд-пристрої і є кращим для більшості користувачів.

Один зі старих логотипів Google Chrome з епохи об’ємного інтерфейсу в інтернеті.

Причина № 1

Синхронізація акаунта Google. Загальна історія пошуку і відвідування веб-сторінок як на пк, так і смартфоні, де знаходиться зручний менеджер паролів. Якщо користуєтеся Gboard від компанії Google, а найімовірніше, це так, оскільки вона є додатком для введення за замовчуванням на андроїд-пристроях, то паролі та дані банківських карт можна зберігати прямо в ній, що не може не радувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина № 2

Мінімалістичний інтерфейс. Не перевантажений, на відміну від Edge і Opera. Він простий і приємний оку. Немає нав’язливих функцій, які хоче нав’язати тобі творець браузера. Якщо стандартна колірна палітра вам не до смаку, то на ваш вибір є великий набір для кастомізації тем браузера.

Причина № 3

Великий магазин розширень для браузера. Мабуть, я збрешу, якщо скажу, що Google Chrome має мертвий магазин розширень. У них є практично все – від блокувальників реклами, на кшталт Adblock та інших, до всіляких різних автентифікаторів, криптогаманців, VPN сервісів, розширень для обходу блокувань і кастомізації сайтів. Одним словом – запас величезний, що дає змогу налаштовувати браузер під себе і користуватися з комфортом.

Причина № 4

Швидкість роботи. Хто б що не говорив з приводу швидкодії браузера, він все ще залишається найпродуктивнішим з найпопулярніших браузерів. А скарги на велике споживання оперативної пам’яті, як на мене, є вже легендою і мемом. На момент написання статті в мене відкрито всього 5 вкладок, на одній з яких крутиться YouTube зі стрімом 1440p60 і загальне споживання браузера становить всього 1,5 ГБ. І загалом сучасні сайти вимагають дедалі більше ресурсів з огляду на свою навантаженість і функціонал, тож це навіть не камінь у город Google Chrome, а навпаки, комплімент, адже він із цим чудово справляється.

Причина № 5

Оптимізація. Навіть на літній системі з триядерним атлоном, 4 гігабайтами DDR2 і Windows 7 на жорсткому диску Google Chrome показує дивовижні результати. Комп’ютер виконує роль друкарської машинки з функцією виходу в інтернет і довго вибирати браузер не довелося. На ньому спокійно без дискомфорту відкриваються десятки PDF-файлів вагою до сотень мегабайт. Для порівняння, ці ж файли, але відкриті в Yandex Browser читаються з проблемами. Не питайте, чому я не користуюся PDF-читалками, це окрема історія.

Висновок

Особисто для мене Google Chrome є найкращим браузером на даний момент. Напевно, перейти на щось інше мене може спонукати тільки встановлений в оболонку браузера штучний інтелект, який спростить нескладне і запропонує щось воістину революційне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.